Blogumdaki fotoğraf ve yazılar çalınıyor
Merhabalar sitenizi tesedufen kesffettim ve hemen uye oldum cok guzel ve yararli bir siteniz var sizi tebrik ediyorum emege gecenlerede tesekur ediyorum..
Umarim dogru yere yeni konu acmisimdir eyer yanlis yerde ise ozur dilerim..
21 yildir yurt disinda yasiyorum ve kendi cabimda hobi olarak hazirladigim amotorce cektigimm fotograflar la ilgili bir blogum var resimlerimin cogunu flickrde yayinliyorum ve herbirinde kendi imzam var bir kac ay once bazi ticari amacla benim fotofraf ve yazilarimin bir kac site tarafindan kullanildigini fark ettim guzel bir dil ile mail attim
kimisi yazilarimi ve resimlerimi cikartti kimiside assagiliyici bir dil ile resilerin ve yazilarin tapusumu var diye dalga gecti..
hic bir kanun varmi diyer baska sitelerden yazi ve resim calan kisiler icin anayasada boyle bir kanun var diyebilecegim? cok uzun yildir yurt disinda yasadigim icin kanunla hakkinda fazla bilgim yok
eyer cevap verebilirseniz cok mennun kalirim simdiden tesekurler..
Re: Blogumdaki fotograf ve yazilar caliniyor
Ticari amaçla kullanan her yerden maddi tazminat talep eder, üstünede ceza davası açar, tüm eserlerinizi yayımlanan yerlerden kaldırtabilirsiniz.
Çalan kişiler türkiyede ise, burdan bir avukat ile anlaşarak hukuki işlemlerinizi hızlıca yapmanızı öneririm.
Re: Blogumdaki fotograf ve yazilar caliniyor
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Ticari amaçla kullanan her yerden maddi tazminat talep eder, üstünede ceza davası açar, tüm eserlerinizi yayımlanan yerlerden kaldırtabilirsiniz.
Çalan kişiler türkiyede ise, burdan bir avukat ile anlaşarak hukuki işlemlerinizi hızlıca yapmanızı öneririm.
Yazıların ve resimlerin kendisine ait olduğunu ispatlaması gerekir diye düşünüyorum bu hukuki süreçte.
Cevap: Re: Blogumdaki fotograf ve yazilar caliniyor
Sonuç alman için süreç çok uzun resimlerin ortaya yerlerine şeffaf yazı ile imzanı atmanı tavsiye ederim.
Cevap: Re: Blogumdaki fotograf ve yazilar caliniyor
Kosebey arkadasima katiliyorum ,Sürec cok uzun ve Seffaf yazi Durumu iyi secenek