-
Kaçak Elektrik
Merhabalar
Sorun şu:
ödenmeyen faturadan dolayı bi tedaş görevlisi elektriği kesmek için evimize geldi ve saatin çengelini(tansiyon denilen zımbırtı)inik görmüş ve ve eşimin kimliğine göre tutanak tutmuş,tabii ben ewde yokum ve ayrıca saate ne benim nede eşimin üzerine ew sahibinin 1 yıl önce vefat eden babasının üstüne,ve ayrıca kontratımız yok ve en önemlisi her ay en az 60-70 ytl elektrik faturası ödüyorum yani kaçak elektrik kullanmıyorum.bu tutanak tarihi tam hatırlayamıyorum ocak 21 veya 22 sinde düzenlenmiştir.
şu an sıkıntıdayım.eşim ceza evine girermi yada bu durumu suçsuz olduğumuzu nasıl ispatlayabiliriz.
lütfen en kısa zamanda cvp vermenizi rica ediyorum günlerdir sıkıntıdan uyuyamıyorum.
teşekkür ederim,iyi çalışmalar.
-
Re: Kaçak Elektrik
Merhaba kardeş aynı sorunu bende yaşadım, burdaki arkadaşlardan bilgi almak istedim ama içimi karartılar, mahkemeye çıktık mahkeme şu sonucu verdi, 5 yıl aynı suçtan bir daha yakalanmaz iseniz dedi hakim, dosya ve dava düşer dedi, sicilimize bile işlenmedi yani anlayacağın, ilk mahkeme olduğundan sicilimizinde temiz olduğundan hakim kararı böyle bağladı, birde verilen cezayı gününde ödediğimizi faturaları ile sunmuçtum. Yani korkulacak bir şey yok, bende sizin gibi aynı sıkıntılı dönemleri yaşamıştım, çok zor günlerdir bilirim. fakat içinizde bi korku olmasın, ceza çıkma ihtimali hiç yok diyelimki ceza çıktı onuda paraya çevirebiliyormuşsunuz, ben davamın görüleceği ankarada ki mahkeminin kalemi ile konuşmuştum burdan güzel bi cevap gelmeyince mahkemeden bir gün önce oda korkulacak bişi yok dedi, içim rahatlamıştı, sende pek fazla sıkma kendini sonuç benim dediğim gibi olcak.
-
Re: Kaçak Elektrik
Evinize gelen tedaş görevlisi eğer ödenmemiş faturalardan dolayı gelen görevli ise kaçak elektrik tutanağı tutamaz.Kaçak elektrik ekibini çağırır onlarda tutanakla bu işlemi onaylar.Bu olayda kaçak elektrik tutanağında (tansiyon köprüsünün )altında bulunan mühürün kopuk olup olmadığı çok önemli ,eğer tutanağa sayacın mührüyle oynanmış yazıldıysa ve o şekilde tutanak tutulduysa ,mahkemede beraat etme şansınız yok.mahkemede su doğalgaz sarfiyatlarınızında incelenmesini isteyiniz.