Re: Alışveriş Site Güvenliği
Alıntı:
omerex rumuzlu üyeden alıntı
Bir çok sitede ssl 128 bit güvenlik sertifikası var. Fakat bazı sitelerde bu güvenlik mevcut değil. Ziyaretçilerden bu sertifika olmadan kredi kartı bilgilerini almak suç mudur , ayrıca bu siteye ziyaretçi yollayan website sahipleri yada bu sitelere reklam veren kuruluş suçlu mudur?
SSL sertifikası olmayan websitenin herhangi bir kredi kartı dolandırıcılığı yaptığına kanıt yok fakat kendi databaselerinde toplanmadığına dair kanıtımızda yok. Bu ürünü satan kişi ilerde bu toplanan kredi kartları ile dolandırıcılık yaparsa kimler suçludur?
Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim.
Malesef bu konuda bir genelge çıkarılmadığı için eğer sitenin güvenlik sertifikası yoksa bunun sonucuna kullanıcı katlanır.
Yani sitedeki kredi kartı bilgilerinin çalınması durumunda sitenin kusuru oranında maddi tazminat sorumluluğu vardır ancak reklam veren veya müşteri yönlendirenler sorumlu olamaz.
Ama sitenin bu bilgileri çalınma değilde kasti bir şekilde dışarı sızdırdığı ortaya çıkarsa cezai sorumluluğu doğar.
Eğer kullanıcının kredi kart bilgileri ile dolandırıcılık yapılırsa bundan
"TCK MADDE 245.
(1) Başkasına ait bir banka veya kredi kartını, her ne suretle olursa olsun ele geçiren veya elinde bulunduran kimse, kart sahibinin veya kartın kendisine verilmesi gereken kişinin rızası olmaksızın bunu kullanarak veya kullandırtarak kendisine veya başkasına yarar sağlarsa, üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası ve adlî para cezası ile cezalandırılır. "
bu tanıma uyan kişi veya kişiler cezalandırılır.
Re: Alışveriş Site Güvenliği
Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim.Anca bir sorum daha var.
Aracı kuruluş olarak benim bu gibi bir durumda savunma vermem gerekebilir mi?
Ben sadece reklam işlevinde bulunmaktadayım ve site sahibininde bu tür birşey yağtığına dair kanıtım yok. Hatta yaptığınıda düşünmüyorum sadece ilerki zamanlarda başıma bela olup olmayacağını merak ediyorum.