05.04.1964 doğumluyum
İlk işe giriş tarihim : 01.06.1986
6000 gün iş tarihim var
Askerlik borçlanmamı yaptım.
Ne zaman emekli olabilirim ? ( SSK lıyım )
Şimdiden teşekkür eder iyi zaman geçirmenizi dilerim...
Printable View
05.04.1964 doğumluyum
İlk işe giriş tarihim : 01.06.1986
6000 gün iş tarihim var
Askerlik borçlanmamı yaptım.
Ne zaman emekli olabilirim ? ( SSK lıyım )
Şimdiden teşekkür eder iyi zaman geçirmenizi dilerim...
Selam arkadaşım sgk nın resmi web sitesinin ne zaman emekli olurum hesaplamasına göre sizin prim ödeme gün sayısını tamamladığınız
ancak emeklilik yaşınızın 49 olduğu görülmekte.
Bu duruma göre siz 05.04.2013 tarihinde emekli olacağınız belirtilmektedir
SAYGILARIMLA
Sayın Mehmetaçık Sigorta başlangıcınız askerden sonra oldugunu sanıyorum.Ozaman askerlık ödemesınıde yaptıgınıza göre herhalde 18 ay olmalıdır okadar geri gider ssk başlangıcınız.
ve 05.04.2012 tarihinde emekli olabilirsiniz büyük ihtimalle.Bu konuda uzaman değilim ama uzmanların halide ortada maalesef.
Çevremde birçok insanın askerlik borçlanmasından haberi olmadıgını öğrendim ve pekçok kişiyide zorla emekli etmişimdir.
Çalıstıkları işyerlerinde muhasebecilerine soruyorlar askerlik borçlanması diye birşey var öyle duydum . Muhasebecide öyle şey yok eskiden vardı dıyor...İnsanları zorla Sigorta müdürlüğüne götürüp ordan gerçği ögrenmelerini sağlıyorum.
Enson ilgilendiğim kişi 25.11.2009 tarihinde emekli olacak.
Menfaat karşılığı değil İNSANLIK vazifesi olarak görüyorum.
BİLGİLERİNİZE.
Sigorta başlangıç tarihiniz itibariyle, emeklilik için, 25 yıl sigortalılık süresi, 49 yaş, 5300 prim gün sayısı şartlarına tabisiniz, mesaog arkadaşın da belirttiği gibi, askerliğinizi de ilk defa sigortalı olduğunuz tarihten önce yaptınız ise, askerlik borçlanmanızı yapmanız nedeniyle sigorta başlangıç tarihiniz 18 ay geri giderek, 01.01.1985 olur. 01.01.1985 tarihi itibariyle, 25 yıl sigortalılık süresi, 48 yaş ve 5225 prim gün sayısı emeklilik şartlarına tabisiniz.
Yaş şartını yerine gitirdiğiniz, yani 48 yaşını doldurduğunuz 05.04.2012 tarihinde emekli olabilirsiniz...
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim...Uzman kişilerinde bilgilerini bekliyorum..
Teşekkür ederim...