Çok büyük çıkmazdayım ve Neyapacagımı şaşırmış durumdayım
1987 Doğumluyum boyum 180 kilom 135 Askerlik yoklama kağıdım gelmedi. Askerlik şubeme Mail atıp durumumu sordum. Yoklama kaçağı oldugumu ve Okulumdan bazı kağıtlar istendi Okul Müdürüm bu kağıtları bana vermedi Askerlik Şubemden evrak istedi bende budurumu Askerlik şubeme Mail atıp Okula çağrı belgemi yolamaları rıca etim. Yoladılar ve elime geçti. Okulumda bu evrekları kendisinin yoladıgını söyledi ama yolanmamış . 2007 yılında mezun oldum Liseden. Geçen gün tesadüf üzerine arandıgımı öğrendim. Asker kaçagı olarak Askerlik şubeme gitmekten korkuyorum direk Askere alınırım diye. Ailemin tek Çocuğuyum ve evin tek çalışanıyım Babamın arkol sorunu nedeniyle hiçbir zaman düzenli bir işi olmuyor. İki işte birden çalışıp ev kiramı verip Evimi geçindirmeye çalışıyorum. herşeyden çok vatani görevimi yapmak istiyorum ama bir kaç Sene buna imkanım yok . Askerligimi Teciletirmemin bir yolu varmı?
Değerli hukukçularımızdan yanıtlar bekliyorum..
Şimdiden çok Teşekür ediyorum.
Re: Çok büyük çıkmazdayım ve Neyapacagımı şaşırmış durumdayım
Yardim Edecek Kimse Yokmu Arkadaşlar
Aslında benimde durumum buna benzer ama şunu söyleyebilirim herhalde lise mezunu olduğuna dair belgeyle gidersen tecil olabilir veya sevkini ileriye attırabilirsin. veya öss kazandı belgesiyle olur.Hukukçularımızın hala sessiz kalmasını anlayabilmiş değilim ama bildiğimi paylaşayım dedim.Umarım sorunun hallolur.
Aynı dert benimde başımda vardı.Yoklama kacağı olduğun için senin yoklamanı yapacaklar sağlık kontrolu falan kilodan dolayı askeri hastaneye sevk edecekler ve 33/C adında bir belge vericekler belgeyi aldığın tarihten itibaren 1 yıl arayla 5 yıla kadar hastane kontrolune gideceksin.Kilodan dolayı askere almaları mümkün değil.
Bana yol gösterecek hiçbir kukuçu yokmu ?????