-
Ceza zaman aşımı
Sayin hukukseveler,sizden ricam
Assagidaki Ceza zaman asimi ne zaman dolar?
ESKI TCK'YA GORE 2 Yil Ceza alinmis ve cezananin ust siniri 5 yil.Olayda ceza alan kisi hic yakalanmamis ve hic iceri girmemis.
Suc tarihi 1-1-2001.
Mahkeme hukum tarihi:3-11-2003
YARGITAY Karar Tarihi:5-15-2004.
Bu olayda ceza zaman asimi ne zaman dolar?
ceza zaman asimini nesail hesaplayabiliriz?
Simdiden sonsuz tesekkurler
-
Cevap: Ceza zaman asimi
Mahkemenin hüküm tarihinden itibaren zaman aşımı işlemeye başlasada,dosya yargıtaya gittiği için zaman aşımı süresi yarısı kadar artar diye biliyorum.Yargıtayda geçen sürede zaman aşımından dolayı dosya kapanmaması için;Örneğin zaman aşımı 5 yıl olan bir dosya hüküm tarihinden itibaren yargıtaya temyize gönderilir ise zaman aşımı 7,5 yıla çıkıyor diye biliyorum.
-
Üyenin sorusu dava zaman aşımı değil ceza zaman aşımı sanırım. Yargıtayın karar tarihini verdiğine göre kesinleşmiş karar.
Sorunun cevabı verilen bilgilere göre kesinleşmiş kararın üzerinden on yıl geçmesi halinde verilen ceza infaz edilmez.
Hesaplamayı kararın kesinleşmesinden itibaren hesaplamak gerekir.
-
yargıtayda olan dosyam zamanaşımına uğrarmı;
suç tarihi 11,11,2002 karar tarihi 24,03,2009 şu an yargıtayda temyizde. 3 sene 9 ay ceza aldım zaman aşımından yararlanabilirmiyim, şu an o seneden beri 10 kişi cezaevinde.
-
Yargılama konusu suç nedir?
-
Cevap: Ceza zaman aşımı
yargılama konusu terör örgütüne yardım yataklık.( TCK 169,3713 S.Y.5 VE TCK NIN 59 VE 36 maddesince aldım cezayı. suç tarihi 11,11,2002 karar tarihi 24/03/2009 şu an dosyam yargıtay 9, ceza dairesinde temyizde bigileriniz için şimdiden teşekkürler.
-
Belirttiğiniz sevk maddelerine ilişkin dava zaman aşımı 7.5 yıldır.
-
Teşekkürler, 7,5 yılsa zamanaşımına uğramış oluyor, temyizde olması zamanaşımını kesmiyor diye biliyorum eğer zamanaşımı dolduysa nasıl öğrenebilirim.
-
Mahkemeden öğrenebilirsiniz belki, Yargıtay zamanaşımına uğramış dosyaları bir kenara atıyor adeta ne bilgi veriyor ne bir işlem yapıyor sitedeki dosya sorgulama bölümüne de işlemiyor.
-
Kafama takılan bir soruda şuanda aynı dosyadan cezaevinde olan diğer insanlar var onlarda temyiz etmişti sonuçta cezalar onandığı zaman benim dosyamda onanmış olmuyormu. zamanaşımı sade banamı işler. yada benim dosyam onlardan ayrımı ele alınır.