Çatı Tadilatı, eski binaya yeni imar iznine göre kat ekleme
selam öncelikle bu mesajı okuma zahmetinde bulunan herkez için ayrı ayrı teşekkür ederim. bizim 3 katlı bir binamız var belediye bu binaya 5 kat imar izni veriyor ama yeni bina yapılırsa heralde çok iyi bilmiyorum.Çatısıda yarım catı şeklinde biz buraya kat çıkmayı düşünüyoruz normal daire gibi ne gibi zorluklarla karşılaşırız belediyeden inşaat masrafları dışında ne kadar para gider yer istanbul/bakırköy
Cadde üzeri 3 katlı eski binaya 5 kat imar izni veriyolar yeni inşaat olsa 1 kat daha
cadde üzeri 3 katlı eski bir binamız var 5 kat imar izini veriyolar yeni inşaat olsa biz bu şekildeyken 1 kat daha inşaa etmek istiyoruz bunun hukuksal açıdan veya belediye den karışanları olurmu veya ne gibi zorluklarla karşılaşırız
Re: cadde üzeri 3 katlı eski bir binamız var 5 kat imar izini veriyolar yeni inşaat olsa biz bu şekildeyken 1 kat daha i
Belediyenin verdiği imar iznine uymak zorundasınız aksi halde fazladan yaptığınız yerlerın yıkılma durumu veya binanıza iskan alamama durumu olabilir.
Re: cadde üzeri 3 katlı eski bir binamız var 5 kat imar izini veriyolar yeni inşaat olsa biz bu şekildeyken 1 kat daha i
Alıntı:
ekici rumuzlu üyeden alıntı
Belediyenin verdiği imar iznine uymak zorundasınız aksi halde fazladan yaptığınız yerlerın yıkılma durumu veya binanıza iskan alamama durumu olabilir.
arkadaşım bizim şuanda kat sayımız 3 yeni bina olsa 5 kat yapabiliyorum benim sorduğum 3ün üstünebir kat yapıp 4 yapabilirmiyim ve belediye bize sorun çıkartırmı?
Re: Çatı Tadilatı, eski binaya yeni imar iznine göre kat ekleme
Statik proje 3 kata göre yapıldığı için 3 katın üzerine dördüncü katı çıkamazsınız.
izin alınabilirmi ? çatıyı büyütme imkanıdamı yok?
Evi yıkıp yeniden yapmadıkça kullanım alanı m2'sini değiştirecek inşaat yapamazsınız.