Kira kontratı başlamadan evden çıkmak
Forumunuzda yeniyim hatam olursa affola.
Ben 30 ocak 2009 tarihinde bir ev tuttum. Kontrat başlangıç tarihi olarak 15 şubat 2009 tarihini yazdık. ancak ben 3-4 gün önce şimdi verdiğim kiradan çok daha ucuza ve yeni tuttuğum evden daha iyi olan bir ev buldum ve oraya 14 şubat 2009 tarihinde taşındım. Taşınmadan 2 gün önce ev sahibime haber verdim. benden oturmadığım ayın kirasını talep etti. Ben ona 30 ocak- 15 şubat tarihleri arasındaki kira bedelini ödedim. Ev sahibim bu ayın kirasını da istiyor. Depozitom zaten yandı. Eğer ödemezsem 1 yıllık kira bedelini almakla tehdit ediyor. Şimdi kontrat tarihi ile evi boşaltma tarihi önemli mi? Yani kontrat tarihi başlamadan evi boşaltmış olmam ve yeni evimde de o tarihe uygun bir kontrat yapmış olmam sulu olduğum veya mahkemeler tarafından haksız bulunacağım anlamına gelmiş olur mu?
Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
Sabri SERİN Fen ve Teknoloji Öğretmeni...
Re: Kira kontratı başlamadan evden çıkmak
Sayın üye, kontratınızı haklı bir fesih nedeni bulmadan daireden çıkmanız halinde ev sahibiniz sizden boş kalan süreleri alacaktır. Ekonomik açıdan sıkıntı yaşanılan zamanımızda ev sahibi eğer depozitoyu kabul ediyorsa kendisinden kontratın karşılıklı fesheilip tarafların birbirinden herhangi bir alacak ve vereceklerinin kalmadığını belirten yazı alırsanız ileride başınız ağrımayacaktır.Çünkü ortada sizi bağlayan imzalanan kira kontratosu var.