Dersane kaydımı sildirip senedimi geri almam mümkün mü?
Kayıtlı olduğum kurstan okul derslerimin yoğunluğu nedeniyle ayrılmak zorundayım.Ancak girişte tutarın tamamı üzerinden senet imzaladım.Her ay kredi kartıyla ödeme yapmaktaydım.Herhangi bir sözleşme imzalamadım.Ayrıca gerekçemi kabul etmemeleri mümkün mü?Bu durumda senedi geri vermemeleri gibi bir sorunla karşılaşır mıyım?Ne yapmalıyım?
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Dersane kaydımı sildirip senedimi geri almam mümkün mü?
Yukarıdaki arkadaşımızın sorunun aynı bizde de mevcut oğlumuz psikolojik nedenlerden dolaı dersaneye devam edemiyor.(ocak ayından beri)fakat dersane müdürü çocuğu kazanırız hallederiz masalıyla bizi marta kadar oyaladı.biz kesin olarak çocuğun gelemeyeceğini sözlü karşılıklı konuşmalarımızla anlattık.kalan 600 tl nin 300 ünü verin kapatalım gibi abuk bir pazarlık yaptı bizimle.Başlangıçta toplam bedel üzerine bir sözleşme imzalamış bulunaktayım.taksitlerimi düzenli olarak ödedim.şimdi kalan 600 tl yi istiyorlar aksi halde kanuni işleme başvuracaklar.
ne yapmalıyım sizce?
Sözleşmedeki 1.made gereği sağlık-tayin yada dersanede okutulamayacağını belgelenmesi(Velisi olarak annesi görünüyor ve ben ev hanımıyım) halinde kalan ücret alınmaz gibi 3 madde var.
bu maddeleri lehime çevirebilr miyim? Zira psikolojik olarak okul ve dersaneye gitmek istememe durumundan dolayı doktorada götürüyorum.
Bilgisi olan ve yardımcı olabilecek avk.arkadaşlar yada benzer sorunla karşılamış arkadaşlar var ise yardımlarnı bekliyorum.
Teşekürler.
Re: Dersane kaydımı sildirip senedimi geri almam mümkün mü?
Arkadaşlar sorunumu halettim.Onların yöntemi ile aba altından sopa göstererek :) sözleşmede bir açıklarını buldum.100 tl verip olayı kapattık senetimi aldım.Darısı sorunları olan arkadaşların başına.