6 yaşındaki erkek çocuğunun velayeti
Herkese en başta iyi günler ve güzel forumlar..
Ben 35 yaşında 6 yaşında erkek coçuğu olan bir babayım eşimle 29 yaşlarımda evlendim ilk 1 senesi dışında hayat benim için zehir oldu aramızda eğitim,aile yapısı ,temizlik vs çok problemler oldu ama oğlumuz için bunlara katlandım en son 10 gün önce başka bir erkekle cep telefonundan konuşurken gördüm ve kavgadan sonra annesinin evine yolladım şimdi 2 şeyi cok merak ediyorum ..
1. boşanmamızda oğlum kimde kalır(bu arada hakim sorsa oğlum kesinlikle benimle kalıcağını söyler kahvaltısı,akşam yemeği banyo uyurken bile benimle yatıyor oğlum annesinin şiddeti ve küfürbaz ağızı cabası) acaba bunları hakim göz önüne alırmı?
2. Şu an çalışmıyorum iflas ettim bu benim açımdan çok mu kötü olur velahet için ve ne kadar nafaka ödemeye maruz kalırım
bunları sorarken tabi bi avukat yardımı almam şart ama dediğim gibi elim kolum şu an bağlı sanki kitlendim 10 gündür evden dışarı bile çıkmıyorum:(
Re: 6 yaşındaki erkek çocugunun velayeti
Alıntı:
bayramalem rumuzlu üyeden alıntı
Herkese en başta iyi günler ve güzel forumlar..
Ben 35 yaşında 6 yaşında erkek coçuğu olan bir babayım eşimle 29 yaşlarımda evlendim ilk 1 senesi dışında hayat benim için zehir oldu aramızda eğitim,aile yapısı ,temizlik vs çok problemler oldu ama oğlumuz için bunlara katlandım en son 10 gün önce başka bir erkekle cep telefonundan konuşurken gördüm ve kavgadan sonra annesinin evine yolladım şimdi 2 şeyi cok merak ediyorum ..
1. boşanmamızda oğlum kimde kalır(bu arada hakim sorsa oğlum kesinlikle benimle kalıcağını söyler kahvaltısı,akşam yemeği banyo uyurken bile benimle yatıyor oğlum annesinin şiddeti ve küfürbaz ağızı cabası) acaba bunları hakim göz önüne alırmı?
2. Şu an çalışmıyorum iflas ettim bu benim açımdan çok mu kötü olur velahet için ve ne kadar nafaka ödemeye maruz kalırım
bunları sorarken tabi bi avukat yardımı almam şart ama dediğim gibi elim kolum şu an bağlı sanki kitlendim 10 gündür evden dışarı bile çıkmıyorum:(
1.) Boşanmada çocuğun kimde kalacağı durumu hakimin kararında olan birşey. 1. maddede belirttiğiniz "oğlum annesinin şiddeti ve küfürbaz ağızı cabası" iddialarını mahkemede kanıtlamanız gerek.
2.) Şu an çalışmamanızın velayet için kötü olacağını çok sanmıyorum. Nasılsa iş bulup bir şekilde çalışırsınız. Çocuğunuz için elinizden geleni yapacağınızdan eminim. Ailenizde destek olur sanırım torunları için.
Eğer çocuk eşinize verilirse maddi durumunuz olmasa bile ufak bir miktar nafaka ödersiniz. Sonuçta bu çocuğun bakımı için katkınız şart. Eğer çocuğun mahkeme sürecinde sizde kalmasına karar verirse hakim bu sefer çocuk için nafakayı eşinizden isteyin. O da katkı yapmak zorunda.
Eğer avukat tutacak paranız-maddi durumunuz yoksa bulunduğunuz ildeki baroya gidin. Baroya giderken de muhtarlıktan maddi durumunuz ile ilgili bir belge alıp da gidin. Baro size bir avukat tayin eder.
Ayrıca boşanmanızla ilgili bir bilgi. Eğer boşanma davası açarsanız eşinizin 10 gün önce bir erkekle konuştuğu yönündeki iddianızı ve eğer aldattığını düşünüyorsanız eşinizin son 6 ay ya da 1 yıla ait telefon dökümlerini mahkemeden isteyin. Eğer sizi gerçekten aldattı ise Manevi tazminat da isteyebilirsiniz. Ancak telefon dökümlerinden sizi aldatmadığı ortaya çıkarsa bu sefer siz iddialarınızla eşinizi haksız yere suçlamış olursunuz.
Boşanma mahkemesinde önemli olan iddialrın kanıtlanması.
Eğer aldattı eşim diyecekseniz ispatlamalısınız.
Eğer eşim küfür ediyor, psikolojik şiddet uyguluyor diyorsanız da ispat etmeniz gerek.