İşkur İAB Kanun Maddeleri
Erdoğan bey merhabalar,
Size çok önemli ve acil bir konu danışmam gerekli,
İşkura İAB göndereceğim işveren olarak ancak İAB de ki 4447/51,a,b,c,d,e,f maddelerinden hangisini işaretleyeceğimi bilmiyorum ben konunun detayını aşağıda belirtiyorum;
1- İşten çıkarılan arkadaşıma ihbar bildirimi yapıldı ve önel süresinin sonunda sadece Kıdem ödenerek iş akdi fesh edildi.
2- arkadaşımız işten çıkarıldı ve ihbar süresi beklenmeksizin direkt olarak iş akdi fesh oldu.
Buradaki 2 maddede işkur ayrılma nedenlerinden hangiilerini işaretlemeliyim_?
İlginize teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Re: İşkur İAB Kanun Maddeleri
Soru bana yöneltilmemiş ancak işten çıkış nedenine açıkça ;
"İşveren Tarafından Bildirimli Fesih" yazın gönderin.
Selamlar,
Harun GÜR Bey merhabalar
örneğin sorum şu
1- Ben işçiyi çıkarsam ihbar süresini kullandırdıktan sonra kıdemini ödesem 4447/51-a b c d e f g maddelerinden hangisini işaretlemem gerekli İAB formuna_?
2- arkadaşımız işten çıkarıldı ve ihbar süresi beklenmeksizin direkt olarak iş akdi fesh oldu ihbar ve kıdem ödendi burada hangi maddeyi kullanmalıyım_?
3- İşten bi arkadaş çıkarıldı ancak 600 gün süresi dolmadığı için ve şirkette 4 ay çalıştığını varsayarsak iş şözleşmesi işveren tarafından fesh edilirse İAB vermek zorundamıyız.!!
ayrıca İAB yi 1 gün geç verdik diye 1.120 TL ceza kesmişler ne yapmak gerekli_? Not: iab yi geç verdiğimiz arkadaşın 600 günlük prim süresi dolmamıştı vermesekde olurmuydu_?
İyi Çalışmalar
Sorunuzu yazıp verilen cevaba bakmadan tekrar aynı konuyu bir başka başlıkla açıyorsunuz.Konu tekrarı yapmakta ısrarınız durumunda üyeliğiniz ve konularınız kilitlenebilecektir,bilginize.
Alıntı:
ilhan611 rumuzlu üyeden alıntı
Harun GÜR Bey merhabalar
örneğin sorum şu
1- Ben işçiyi çıkarsam ihbar süresini kullandırdıktan sonra kıdemini ödesem 4447/51-a b c d e f g maddelerinden hangisini işaretlemem gerekli İAB formuna_?
Sayfanın başında verilen çıkış nedeni kodlarına bakarsanız "işveren tarafından bildirimli fesih" seçeneği olan 2 kodunu yazmanız gerektiğini görebilirsiniz.
Alıntı:
2- arkadaşımız işten çıkarıldı ve ihbar süresi beklenmeksizin direkt olarak iş akdi fesh oldu ihbar ve kıdem ödendi burada hangi maddeyi kullanmalıyım_?
Aynı şekilde işveren tarafından bildirimli fesih seçeneği olan 2 kodunu belirtmelisiniz.
Alıntı:
3- İşten bi arkadaş çıkarıldı ancak 600 gün süresi dolmadığı için ve şirkette 4 ay çalıştığını varsayarsak iş şözleşmesi işveren tarafından fesh edilirse İAB vermek zorundamıyız.!!
Size ne 600 gününün dolup dolmadığından?İşveren tarafından bildirimli fesihte İAB düzenlemek zorundasınız.
Alıntı:
ayrıca İAB yi 1 gün geç verdik diye 1.120 TL ceza kesmişler ne yapmak gerekli?
Ödemek gerekir,gecikirse canınız sıkılabilir.