Adıma hem alan adı alınmış hem admin olarak gösterlimişim
Merhaba, benim adıma www.xyz.net [ismimin saklı kalması için vermiyorum]
uzantılı bir adres alınmış ve whois.sc sorgulamasında bu adres için :
teknik sorumlu
kayıt yapan kişi
fatura ödeyecek kişi
ve administrator (yönetici)
olarak, alan adını alan kişi kendi adı yanında benimkinide yazdırmış. Düne kadar bundan haberim yoktu, tesadüfen öğrendim. Benim adımı içeren alan adının alınması önemli değil ama haberim bile olmadan alınan bir domainde yönetici olarak gösterilmek istemiyorum.
Bu konuda ne yapabilirim acaba? ve o alana dı üzerinde açılan site içeriğinden bende sorumlu tutulur muyum?
Re: Adıma hem alan adı alınmış hem admin olarak gösterlimişim
hiçbirşey yapamaz mıyım bu konuda? bir ön bilgi verseniz bari?
whois.sc de hangi firma tarafından alan adının tahsis edildiği yazıyordur. Tahsis eden firmaya mail atın gerekirse kimlik fotokopilerinide faxlarsınız. Bu kişi ile bir ilgim yoktur benim bilgilerimi kullanıyor derseniz , alanadını alan kişidende gereken belgeleri isterler.
ALTYNASYR NETWORK diye bir şirket ismi var ama sadece tel var. ondada kimse çıkmıor. mail v.s.. hiçbirşey yok. Bilişim Suçları na v.s.. şikayet etsek işe yarar mı acaba?
Cevap: Re: Adıma hem alan adı alınmış hem admin olarak gösterlimişim
ALTYNASYR NETWORK yabancı bir servis sağlayıcı değil mi ?
O siteye ait ücret kimin kredi kartı ile ödendi ? Eğer sizin kredi kartınızdan ödenmedi ise kimin kredi kartı ile ödendi ise siteyi de o almış ve sizin bilgileri o yazmıştır haksızmıyım. O sitede bir suç işlenirse önce siteye erişim kapatılır. Daha ileriki aşamada o siteye suç unsuru teşkil eden yazıların hangi ip adresinde yazıldığı site yöneticisine sorulur cevap alınmassa site hizmetini veren firmaya hangi ip den o siteye bağlanıldığı sorulur cevap 3 ayda gelir. Elde edilen IP telekoma sorulur o da 3 ayda cevap verir. Mutlaka bir isim çıkar. Eğer siteyi kuran kişi komşu yada pastahane wrilessı ile bağlanmışsa o adsl hattının sahibi kimse ona dava açılıp arama yapılır bilgisayara el konulur ve bilgisayar incelenir vs. vs.. uzun iş yani.