Kaç kez temyiz edebilirim
Merhaba
Bizim bir olayımız oldu ve olayda her iki taraftanda sanıklar var (onlardan 1 kişi tutuklu)ve mahkeme karşı tarafa da bizim tarafa da ceza verdi. Ben 3 yıl kadar hapis cezası aldım. Ve kararı temyiz ettim karşı tarafda temyiz etti. Sonuç olarak yargıtay dan bozma kararı geldi. Şimdi tekrar mahkeme görülmeye başladı. sizlerden ricam aşşağıdaki soracağım bilmnediğim konularda bana yardımcı olmanız.
1- Yeniden görülen mahkeme aynı kararına uyabilirmi şayet uyarsa benim tekrar temyize gitme hakkım varmı.
2- Mahkeme şayet yeni bir karar verirse mesela bu kez de 2 yıl hapis verirse benim tekrar temyize gitme şansım varmı.
3- kaç kez temyize gidilir.
4- şayet temyize tekrar gidilirse cezanın infazı tekrar temyiz sonucuna kadar ertelenirmi.
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Not: mahkeme - ağır ceza mehkemesi
Re: Kaç kez temyiz edebilirim
Alıntı:
Yeniden görülen mahkeme aynı kararına uyabilirmi şayet uyarsa benim tekrar temyize gitme hakkım varmı.
Aynı kararında direnebilir, sizin temyiz hakkınız elbette var.
Alıntı:
Mahkeme şayet yeni bir karar verirse mesela bu kez de 2 yıl hapis verirse benim tekrar temyize gitme şansım varmı.
Evet,var.
Alıntı:
kaç kez temyize gidilir.
Karar bozuldukça yeniden yapılan her yargılama sonucunda temyize gidebilirsiniz.
Alıntı:
şayet temyize tekrar gidilirse cezanın infazı tekrar temyiz sonucuna kadar ertelenirmi.
Karar kesinleşmeden infaz edilmez, haliyle temyiz infazı durdurur.
aydınlatıcı bilginiz için teşekkür ederim.
Alıntı:
mingircioglu rumuzlu üyeden alıntı
aydınlatıcı bilginiz için teşekkür ederim.
Merhaba,
benim de benzer bir olayım var.Olayda bir de tutuklu var galiba acaba kaç yılda yargıtay sonuçlandı cevap verirseniz çok sevinirim.yani mahkeme sonuçlandıktan sonra ne kadar zaman sonra bozma kararı çıktı.Teşekkürler