Mail sistemi saldırısı iddiası, Madde 243
Merhaba,
Bir şirkette Bilgi İşlem Müdürü olarak çalışırken bir sabah polisler ve Şirket Avukatı odama gelerek şahsıma ait ve şirketin verdiği 2 bilgisayara mahkeme kararına göre elkoyulduğunu söylediler. İddia, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanının maillerine izinsiz giriş ve alınan bilgilerin çalışanlarla paylaşılması. Böyle birşey kesinlikle sözkonusu değil. Alınan bilgisayarlar emniyete götürülmüş. İçeriği incelenip listelendikten sonra Savcı'ya teslim edilecek ve dava açılacağı söylendi.
Şimdi, iddialar kesinlikle asılsız ancak yaptığım işin bir parçası olduğundan her iki pc'de de Şirketle ilgili birçok doküman var. Şirket içinden de yalancı şahitler bulunabilir. Ayrıca, bir başka bilgi işlem uzmanı birkaç dosyayı bu pc'lere koymuş olabilir. Endişe ediyorum. Bir Bilgi İşlemci olarak bu iddiaları nasıl gerçekleştirebileceğimi dahi bilmiyorum. Kendimi nasıl savunabilirim?
Teşekkür ederim.
Re: Mail sistemi saldırısı iddiası, Madde 243
Alıntı:
uzunbacak rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Bir şirkette Bilgi İşlem Müdürü olarak çalışırken bir sabah polisler ve Şirket Avukatı odama gelerek şahsıma ait ve şirketin verdiği 2 bilgisayara mahkeme kararına göre elkoyulduğunu söylediler. İddia, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanının maillerine izinsiz giriş ve alınan bilgilerin çalışanlarla paylaşılması. Böyle birşey kesinlikle sözkonusu değil. Alınan bilgisayarlar emniyete götürülmüş. İçeriği incelenip listelendikten sonra Savcı'ya teslim edilecek ve dava açılacağı söylendi.
Şimdi, iddialar kesinlikle asılsız ancak yaptığım işin bir parçası olduğundan her iki pc'de de Şirketle ilgili birçok doküman var. Şirket içinden de yalancı şahitler bulunabilir. Ayrıca, bir başka bilgi işlem uzmanı birkaç dosyayı bu pc'lere koymuş olabilir. Endişe ediyorum. Bir Bilgi İşlemci olarak bu iddiaları nasıl gerçekleştirebileceğimi dahi bilmiyorum. Kendimi nasıl savunabilirim?
Teşekkür ederim.
Maillere izinsiz giriş yapıldığı iddiasıyla yani hukuka aykırı olarak bilişim sistemine girme suçlamasıyla karşı karşıyasınız.
Bu durumda polislerce ilk önce adı geçen maillere giriş yapılıp yapılmadığı incelenektir.Bu da msn dosyalarına bakarak,outlook 'unuz kontrol edilerek,web tarayıcınızdaki cookieler ve parolalar kontrol edilerek yapılır.
Bu nedenle siz eğer bahsedilen mail adreslerine giriş yapmadığınızdan eminseniz içiniz rahat olabilir.Ayrıca bu tarz durumlarda genelde ip adres tespiti yapılır ilk olarak bu nedenle gelen polislerbu konuda size herhangi bir bilgi verdilermi.
Yani sormak istediğim size hakkınızda şikayet var bilgisayarlarınızı inceleyeceğiz diyemi geldiler, yoksa ip adresiniz tespit edildi diye bir şey söyledilermi?
Re: Mail sistemi saldırısı iddiası, Madde 243
Hakkımda şikayet olduğu söylendi. IP adresi tesbitinden bahsedilmedi.
Bir de bu işin kanuni kısmı sanırım şöyle çalışmalıydı; Eğer böyle bir şüphe oluştuysa Savcılıktan bu yönde bir izleme talep edilmeliydi. Sanal ortamda yetkililer tarafından yapılan takip sonucuna göre karar verilmeliydi. Mevcut gelişme şirketin iyi niyetten uzak, farklı bir amacı olduğunu bana düşündürüyor.