-
Babamın icra belgesi
Merhaba,
Benim babamın ben kendimi bildim bileli bankalara ve şahıslara borcu var. Ben ailemden ayrı yaşamaya başladım bir süre sonra ailem benim yanıma taşındı ama babam bizden ayrı yaşıyor. Babama ait tüm icralar ve belgeler önceki adresimize geliyordu. Ama babam benden habersiz bankanın birine benim adresimi vermiş ve dün tahminim bir bankaya olan borcundan dolayı icra belgesi geldi. Annem almamış, gelen memur muhtarlığa gideceğini eğer ikameti burda görünüyorsa muhtarlığa bırakacağını söylemiş.Evet babamın ikameti benim adreste görünüyor.
Benim sorum babamın bu borcundan dolayı evime haciz gelirmi? Ve ben bu durum karşısında ne yapabilirim?
Onun borcu yüzünden benim eşyalarım haczedilirmi?
-
Re: Babamın icra belgesi
Cevap verecek bir allahın kulu yokmu?
Çok kötü durumdayım. Ne yapacağımı bilmiyorum. Pazartesi veya salı haciz memurları gelecek lütfen bilgisi olanlar yardımcı olsun.
-
Evet sizin adresinize icra gelebilir ve adresteki eşyalar haczedilebilir.
Haciz esnasında ilgili eşyaların size ait olduğunu haciz tutanağına işletir, sonrasında icra müdürlüğüne size ait olduklarını faturalarıyla ıspatlarsanız haczedilen eşyalarınızı geri alabilirsiniz.
-
İlginize teşekkür ederim.
Peki babamın ikametini başka bir adrese aldırabilirsem yinede benim adresime gelirlermi?
Faturaları temin edemediğim takdirde eşyalar gidermi?
-
Alacaklı/vekili tarafından gösterilen adreste haciz yapılabilir. Bu durumda eşyaların size ait olduğu sizin tarafınızdan ispat edilmesi gereken bir durumdur. İstihkak davasında tamamen hakimin takdiri sözkonusudur, herhangi bir sınır ya da usul sözkonusu değildir.. Taraflar delillerini serbestçe sunar, hakim takdir eder..
-
Hakan bey teşekkür ederim.
Benim açımdan yapılcak birşey kalmamış görünüyor. 5 yıldır aldığım herşey gidecek hemde bir hiç yüzünden.
Boşuna dememişler bu devirde babana bile güvenmeyeceksin diye.:(
-
şuan yapacağın tek şey eşyalar yazılmadıysa en değerli eşyalarını bir depo gibi yer bulup geçici oraya koydurabilirsin... ve bunlara ikinci elciden yeni tarihli fatura kestirebilirsin...
-
Eşyalarımı hep yeni aldım. En iyisi icra gelmeden taşınmak galiba. Taşınmam durumunda herhangi bir sorun çıkarmı?
-
eğer yazıldıysa eşyaların çıkar ama yazılmadıysa taşın gitsin... eskilerini bırak onları yazsınlar
-
Yok henüz yazılmadı ama heran gelebilirler. Evde bulamadımki taşınmakda zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Peki birşey soracağım bu icra yazısı geldikten ne kadar süre sonra hacze gelebilirler. Bunun standart bir süresi varmı yoksa her defasında farklı bir uygulamamı vardır.Bilgi verebilirseniz sevinirim. Teşşekkür ederim.