Kiracısı bulunduğum dairenin ruhsatsız olduğunu öğrendim

Merhaba,
Ben yaklaşık 2 senedir bir apartmanın çatı katında kiracı olarak oturuyorum. Alt katımızda da kiracılar var ve bütün faturalarımız ortak. Birkaç ay önce alt katta bulunan kişilerin kendi payımızı iletmemize rağmen faturaları yatırmamalarından dolayı birtakım sıkıntılar yaşandı. Dolayısıyla biz de ev sahibinden sayaçların ayrılması yönünde bir talepte bulunduk. Sonuç olarak öğrendik ki bu iki daire tek mesken görünmekteymiş ve oturduğumuz kat ruhsatsızmış. Buna rağmen ev sahibimiz iki eve de ayrı kontrat düzenlemişti(Zaten bunca zaman bu nedenle şüphelenmedim). Durumu apartman yöneticisi ile de paylaştım. Daha önceki kiracıları, kontrat dolmamasına rağmen, ev sahibinin çilingirle eve girip eşyalarını çıkarmak suretiyle, keyfi olarak evden attığını anlattı.
İzniniz olursa hukukçularımıza konuya ilişkin bazı sorularım olacak;
Acaba imzalamış olduğum kira sözleşmesinin bu durumda bir geçerliliği var mı?
Eğer mesken tek daire olarak kayıtlı ise, iki dairenin ayrı apartman aidatları vermesi hukuken etik midir?
Faturaların ayrılması konusunda ısrarcı davranıp ilgili yerlere başvurursam, evin ruhsatsız olduğu anlaşılır mı?
Konuyla ilgili şikayetçi olursam benim açımdan ne gibi bir sonuç doğabilir?
İlginize şimdiden teşekkür ederim.

Re: Kiracısı bulunduğum dairenin ruhsatsız olduğunu öğrendim

Alıntı:

derinserin rumuzlu üyeden alıntı

Acaba imzalamış olduğum kira sözleşmesinin bu durumda bir geçerliliği var mı?

Elbette vardır.
	Alıntı:

Eğer mesken tek daire olarak kayıtlı ise, iki dairenin ayrı apartman aidatları vermesi hukuken etik midir?

Ayrılmamış olsaydı ve siz dubleks daire olarak kiralamış olsaydınız gene 2 dairelik aidat ödeyecektiniz.
	Alıntı:

Faturaların ayrılması konusunda ısrarcı davranıp ilgili yerlere başvurursam, evin ruhsatsız olduğu anlaşılır mı?

Alıntı:

Konuyla ilgili şikayetçi olursam benim açımdan ne gibi bir sonuç doğabilir?

Sizin açınızdan hukuki bir sorun olmaz.Ev sahibinizle yeni sorunlarınız ortaya çıkabilecektir.

Özür dileyerek atladığım bir noktayı da paylaşmak istiyorum. Başka bir forumumuzda henüz yanıtlanamamış bir durum daha söz konusu: Bana ait borçtan ötürü haciz ihtimali bulunmakta. İki dairenin tek mesken görünmesi bende bazı endişeler yarattı. Haciz memurları gelirse alt daireyi de görmek isteyebilirler mi? Komşularımın benim özel durumumdan etkilenmelerini istemem açıkçası.
Tekrar teşekkürler...

Erdoğan Bey,
Hızınızla beni gerçekten şaşırttınız. Açıklayıcı yanıtlarınız için teşekkür ederim.