amca çocukları muvazaa iddasında bulunabilir. Banka dekontları olsa satışın gerçek olduğunu ispat için iyi bir delil olrdu. Gerçek bir satış olduğunu ispatlamak gerekir.Muvazada zamanaşımı süresi yoktur.
Printable View
amca çocukları muvazaa iddasında bulunabilir. Banka dekontları olsa satışın gerçek olduğunu ispat için iyi bir delil olrdu. Gerçek bir satış olduğunu ispatlamak gerekir.Muvazada zamanaşımı süresi yoktur.
bankaya para yatırmak şart mı ispatlamak için. öyle birşeyin şart olmaması gerek bir sürü mal alınıp satılıyor türkiyede hepsinde bankaya para mı yatıyor. alan ve satan iki taraf sağ olduğu için noterden paramı aldım diye bir belge veya benim aklıma şu anda gelmeyen sözleşme gibi bir belge çıkarılsa ileride faydası olur mu. sonuçta şu anda alan ve satan taraf razı iken üçüncü bir şahsın hak iddia etmemesi için birşey yapılamaz mı. yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler.
Söz konusu olayda amcanız üçüncü kişi konumunda değil.Çünkü kanuni mirasçı.muvazaa iddası her türlü delille ispatlanabilir.İlla banka dekontu olması gerekmez ancak yinede sözleşmenin satış olduğunu gösterir deliller gerekir.Tabiki bunlar için öncelikle amcanızın muvazaa iddaasını ileri sürmesi gerekir.
ileride muvazza iddiası olma ihtimali kesin gibi görünüyor. benim öğrenmek istediğim şu andan bir tedbir alınabilir mi.
tapuda para karşılığı satış yapılmış taraflar paralarını almış vermiş. ama dediğim gibi banka dekontu yok, satışın gerçek olduğunu nasıl ispatlarız ki.
Aslında değişik bir boyuttan bahsetmek istiyorum.söz konusu olayda ne seda hanımın babası nede amcası mahfuz hisseli mirasçı değil.Dolayısıyla dayıları bir vasiyetname düzenlese ve bütün malvarlığını seda hanımın babasına bıraksa bu durumda amcanın yapacak hiç bir şeyi kalmaz sadece vasiyetnamenin iptalini ister.vasiyetnamenin iptali ise şekil kuralları,ehliyetsizlik vs şekle yönelik sebeplerle istenebilir.Madem dayısı seda hanımın babasına bırakmak istiyo o halde vasiyetname düzenleseydi.Muvazaa gibi kanuna karşı hileye başvurmaya hiç gerek yoktu.
Şu anki durum için ise yapılacak şey söz konusu taşınmaz karşılık para verdiğini ispatlamaktır.imzalı bir adi senette olabilir.hatta yakın akraba olduklarından tanık dahi olabilir
yanıtınız için teşekkürler. yine de aklıma şunlar takılıyor.
1- senet konusunu anlamadım. geçmiş tarihli bir senet mi olması gerekli yani. babam imzalayıp dayıma verecek ve borçlanmış mı olacak. senet karşılığını ödediğini ispatlaması gerek bu kez de. yada ben ne demek istediğinizi anlayamadım.
bir de şu bilgiyi eklemek isterim amcam yıllardır dayımla küs ve dayımı sevmezler. dayımın da onlara malını bırakmak istememesi çok normal.
2- vasiyetnanme soradan düzenlense olmaz mı. tapudaki satış mahkeme kararı ile iptal edilebilse bile ortaya bu kez vasiyetname çıkartılamaz mı.
3- hukuk bilgim özellikle böyle profesyonel bir ortam olunca pek fazla değil. mahfuz hisseli mirasçı değil derken mirasçıların anne baba çocuk gibi birinci dereceden akraba olmadığından malının tamamı üzerinde vasiyetname yolu ile tasarrufta bulunabilir mi dayım. benim mirasın 1/4.ü vasiyetname ile bırakılır ama, kalanı kanuni mirasçılar arasında pay edilir şeklinde kulaktan dolma bir bilgim vardı da.
ilginiz için şimdiden teşekkürler.
Öncelikle bu işlem gerçek satış mı, yoksa mirasçılardan mal kaçırmak için yapılmış bir işlem mi?
Bu soruyu kendinize sorup yanıtlayın. Ondan sonra tartışalım.
Bende bu konuda Sayın Ragıp Beye katılıyorum.İşlemdeki amacınız nedir.
bu satış gerçek bir satıştır. işlemdeki amacım şudur.
satış gerçek olsa bile amcam dava açacak ve iki şahitle
satışın mal kaçırmak için olduğunu iddia edecek.
satışın yapıldığı tarih itibariyle elimizde banka belgesi veya başka bir
yazılı belge yok. bu sitedeki diğer ilgili konulardan gördüğüm kadarıyla
onlar gerçek olmayan bir iddiada bulunup haklı çıkabilirler.
işin aslı iki taraf tapuya gitmişler. ikisine de paranın verilip alındığı
sorulmuş. evet cevabı alınınca devir işlemi gerçekleşmiş.
ne yazık ki halen bu işlemin iptali ihtimali var ve bu ihtimali ortadan kaldırmak
için yapılabilecek neler olduğunu öğrenmek istiyorum.
bu arada yukarıdaki sorularıma da cevap alabilirsem sevinirim. konu ile ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
satışın yapıldığı tarih itibariyle elimizde banka belgesi veya başka bir
yazılı belge yok.
bu parayı (ödediğiniz) tarlada bulmadınız ya ? :)
bu ihtimali ortadan kaldırmak
için yapılabilecek neler olduğunu öğrenmek istiyorum
doğrusu bende merak ediyorum :)
çünkü böyle bir soru gelen olarak gerçek olmayan satışlarda sorulur ki böyle bir halde size nasıl yardım edelim.
satış gerçek ise olduğunu ispatlayacak belge bilgi tanık toparlayacaksınız. o tarihlerdeki gelir durumunu satış bedelini nereden hangi kaynaklardan sağladığınızı satışı yapanın bu satışı yapmaya neden ihtiyacı olduğunu vesaire gerçekse bunları bulmakta zorlanmazsınız
gerçek değilse