-
Zamanaşımı
1996 yılında Asliye ceza mahkemesinde o zamanki TCK. nın 345 ve 503. maddelerine göre tutuklandım, suçlamaları hiç bir evrede kabul etmedim hakkımda yeterli delil olduğunu sanmıyorum, daha sonra asliye ceza mahkemesi suçlandığım konunun Tck 504. maddesi kapsamında olduğu düşüncesiyle görevsizlik kararı verdi, tutukluluğum devam ederek Ağır ceza mahkemesinde yargılanmaya devam ettim. Yaklaşık toplam 6 ay tutuklu kaldıktan sonra Ağır ceza mahkemesi de görevsizlik kararı vererek dosyayı yargıtaya gönderdi ve bizleri de 3 tutuklu sanığı tahliye etti. 1997 yılı içerisinde yargıtaydan dönen dosyamda tck 342 ve 503. madde nedeniyle ağır ceza mahkemesinde tekrar yargılanmaya başladım. daha sonra o şehirden taşındım o zamanki avukatımda vefat etmiş dosya hakkında herhangi bir bilgim yok 1997 de başlayan yeni yargılamanın dosya numarasını dahi bilmiyorum. Geçenlerde darp nedeniyle tck 86/2 maddeden hakim karşısına çıktım mahkemede istenen adli sicil kaydımda sabıkam görünmüyor. Uyaptan o şehirdeki ağır ceza mahkemesinde arama yaptım kayıtlı dosya yok diyor ama 1997 de tc kimlik no su yoktu zaten bu durumda
1- Dosya zaman aşımından düşmüş olabilirmi?
2- Beraat etme ihtimalim varmıdır?Bu durumda gerekçeli karar bana gönderilmezmiydi?
3- Yargılama halen devam ediyor olabilirmi ?
4- Ne yapmalıyım ?
Yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler.