Konut kredisi onaylanmadı kapora ne olacak?
Herkese selamlar,
Öncelikle yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Benimde çıkmazda olduğum bir durumum var.
20.01.2009 günü evini 75.000 tl ye almak adına ev sahibi ve emlakçı şahitliğinde anlaştık.Sonra iki gün geçti biz evi başkalarına (tanıdıklarımıza,anne babama) gösterdik.onlar bize bu kirizde bu parayı etmez dediler.bizim kafamızı çeldiler.
bende o akşam ev sahibine (kapora falan vermemiştik.)kusura bakmayın ben cayıyorum ,75000 e alırım dedim ama param çıkmıyor dedim.onlarda ev babalarının üstüne olduğundan babam satmamızı istemiyor babamla aramızda soğukluk oldu dediler önemli değil kusura bakmayız deyip telefonu kapatmıştık.
İki gün sonra ev sahibi gelin emlakçıyı arada n çıkaralım anlaşalım dedi.bende kayınpederim ve iki şahit huzurunda evlerine gittim.bu sefer 72000 liraya anlaştık ve önceki olay olduğu için (cayma) 2 adet kafalı altın verdik ve istedi.
yanlız ev sahibine ben evi 50000 konut kredisi çekerek alacağımı söyledim. kalanını nakit vereceğimi belirtim.şahitlerin huzurunda.bankaya kredi için başvurdum.Expertz geldi.Eve 60000tl değer biçti. bana verebilecekleri kredinin
50000 yerine 36000 maxsimum olabileceğini söyledi.tabii bana bu para yetmiyor.
Ev sahibi de başka ev alacağı için beni sıkıştırıyor.tapu senedinin aslı bende.ayrıca ev 10 senelik demişti 22 yıllık çıktı.
sonuç olarak bende mağdurum diyor.Bende anlaştığım 236000 tl lik evi kaçırıyorum diyor.bende mağdurum başka bir şey demiyor.Çok uzun oldu ama herşeyi yazmak istedim.yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler.
ev sahibi sen alıcam demeseydin ben bu iki hafta içerisinde evi satardım diyor.sen beni beklettin mağdurum diyor.ne yapmalıyım bana ayrıca ekspert parasıda cabası.Altınlarımı geri alabilirmiyim.
Re: Konut kredisi onaylanmadı kapora ne olacak?
sanırım o satan kişinin insiyatifinde bi parça o altınlar için dava bile açsan yüzü astarını geçer en iyisi ev içine sindiyse bak kredi falan birazda ev sahibini sıkıştır 2.000 lirada hatta 2,000 değil 65,000 den başla pazarlığa 67-68 e işi bağlamaya çalış al evi en azından ev aldım dersin böyle zarar edeceğine en güzeli o bence. artı tapunun aslı sende olması bişey ifade etmez kaybettim der yenisini çıkarır. iyi günler kanunen işin zor bence
teşekkür ederim cevabın için bende dediğin gibi yaptım konut kredisi allahtan onaylandı da evi aldım .AMA İNANIN KONUT KREDİSİ ÇEKTİĞİM İÇİN PİŞMANIM.en az 100 yere imza attım ve sözleşmenin fotokopisini çekip okudum adamlar ödeyemezsem krediyi (azımı hayra açayım)iflahımı keserler.banka krediyi çekenle kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor.Allah bir daha kredi çektirmesin.amin.
Alıntı:
ümitcalık rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederim cevabın için bende dediğin gibi yaptım konut kredisi allahtan onaylandı da evi aldım .AMA İNANIN KONUT KREDİSİ ÇEKTİĞİM İÇİN PİŞMANIM.en az 100 yere imza attım ve sözleşmenin fotokopisini çekip okudum adamlar ödeyemezsem krediyi (azımı hayra açayım)iflahımı keserler.banka krediyi çekenle kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor.Allah bir daha kredi çektirmesin.amin.
hadi geçmiş olsun evindede can sağlığı ile oturmayı nasip etsin artı kredileride ödemeyi. ah o bankalar yokmu orasını hiç karıştırmıyorum. pazarlık yapmışındır umarım sende işi az yokuşa süreydin düşüreydin fiyatı.
dostum pazarlık falan yapamadık.çünkü evi almasaydım işten cayıyor olacaktım.Altınlar ve expert parası güme giderdi.Evi 72000 e aldım.Allahtan ev de masraf yok.kombili doğalgazlı müstakil tek katlı çatılı 3 kata imarlı arsa 201 m kare. bandırma da güzel merkeze yakın bir yerde.Eksileride ev 83m kare
2 +1 bitişik nizam(ben ayrık nizam istiyordum) 21.5 yıllık. büyük bahçe önde olsa daha iyi olurdu.Ama genede iyi diyorum. Aslında yaptırmayı düşünüyordum ama hanım yaptıramayız deyip başımın etini yedi.Ben de hanım sözü dinledim.
Aslında taş fırındık ama bende anlamadım.