İşsizlik Sigortası Hakkında
İyi Akşamlar Ben Size Bi Kac Soru Soracağım
Ben 2006 yılının mayıs ayında belediyede işe başladım fakat taşeronda çalışıyorum.bizim ihaleyi alan taşeron firma hala aynı fakat her 3 4 ayda bir cıkış giriş gösteriolar sigorta primi eksiksiz olarak yatıo şimdi önümüz secimler mevcut baskan değişipte işten cıkartılırsam tazminat ve işsizlik sigortasından yararlanabilirmiyim?
Re: İşsizlik Sigortası Hakkında
Alıntı:
MehmetCan33 rumuzlu üyeden alıntı
İyi Akşamlar Ben Size Bi Kac Soru Soracağım
Ben 2006 yılının mayıs ayında belediyede işe başladım fakat taşeronda çalışıyorum.bizim ihaleyi alan taşeron firma hala aynı fakat her 3 4 ayda bir cıkış giriş gösteriolar sigorta primi eksiksiz olarak yatıo şimdi önümüz secimler mevcut baskan değişipte işten cıkartılırsam tazminat ve işsizlik sigortasından yararlanabilirmiyim?
ya ben bişiyi eksik yazmısım kusura bakmayın bu bahsettiğim taşeron firma cok büyük bi sirket cok kolu var her cıkıs giriste farklı isimlerde calısıyor görünüoz gene faydalanabilirmiyim bu haklarımdan?
Evet yararlanabilirsiniz.
Ancak bu şekilde kahvede arkadaşlarınıza anlatır gibi yazarsanız cevap alma hakkından yararlanamayacaksınız.
yaklaşık 8 buçuk aydır çalışıyorum ve 3 aydır sigortam ancak yatıyor. ve işten çıkartacaklar beni yeni öğrendim. ne yapmam gerek (patronun insiyatifine kalmış demeyin ona kalsa vermez)? mahkeme derseniz oraya ödeyecek para bile bulamam belki.. acil yanıtlarsanız sevinirim daha hiç biryere imza atmadım çünkü
öneri sunabilecek kimse yokmu? heran söylenebilir karar bana acil:s
Almadığınız herhangi bir ödeme için aldığınızı belirten hiç bir belgeye imza atmayın.
Ödeme yapılmış olsa da imzalayacağınız belgeye fazlaya dair haklarımı saklı tutuyorum şeklinde not düşerek imzalayabilirsiniz.
kıdem tazminatına hak kazanamıyorsunuz,ihbar süresi tanınmaz veya ihbar tazminatınızın ödenmemesi ve kayıtdışı çalıştırıldığınız süre için bölge çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.
Buraya kadar yapabilecekleriniz herhangi bir masraf yapmadan yapabileceklerinizdir.
işverenin ödememesi durumunda kayıtdışı çalışma sürenizin kayıt altına alınması için işveren ve SGK ya karşı hizmet tesbit davası açabilirsiniz.
İhbar tazminatınızın ödenmemesi durumunda ihbar tazminatınız için iş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
bilgiler için çok teşekkür ederim