-
Tazminatım Ödenmiyor
''4857 sayılı iş kanunu 17. maddesi işverence feshi'' gerekçesi ile işime son verildi. Çıkış Bildirimi'nde ise ''global kriz ortamında şirketimiz zor durumda kalmıştır.'' denmektedir. Belirsiz Süreli İş Sözleşmesi'nde de belirtildiği halde önceden bana haber verilmemiş, mesai saatinin bitimine 10 dk kala haber verilmiş ve tüm işlemler zaten yapılmış olup imzama sunulmuştur. Ücretli yıllık izin üçretim ve diğer tazminat haklarım hesaplanmış bana telafuz edilmiş ve ödeneceği söylenmiş olmasına rağmen yaklaış 2 aydır ödenmemiştir. Sadece küçük bir parça ödenmiştir. Gerisi hakkında da ne bir bilgi ne de bir tarih verilmektedir.
Acaba ne yapsam doğru olabilir. Firmanın pek zor bir durumda olmadığı düşüncesindeyim. Fuarlara dahi katılmaktadır.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına şikayet dilekçesi yazsam bir sonuca olaşabilir miyim? Bu dilekçeyi bölge müdürlüğüne mi yoksa genel müdürlüğüne mi yazsam doğru olur?
Teşekkür ederim.
-
Re: Tazminatım Ödenmiyor
Alacaklarınızın tahsili için dava açmalısınız. 17. maddeye göre işinize son verildiğine göre yıllık izin ücreti, ihbar ve kıdem tazminatlarınızı dava edebilirsiniz. Çalışma Bakanlığı sadece işvereninizden ne kadar alacaklı olduğunuzu idari biçimde tespit eder, ödenmesi konusunda işvereni zorlaması mümkün değildir.
-
Re: Tazminatım Ödenmiyor
Peki. İlginiz için teşekkür ederim.