-
Doğum izni
merhabalar,
ben 31 haftalık hamile anne adayıyım benin sormak istediklerim 16 haftalık doğum iznine çıkmak için yapmam gerekenler ve izin süresince maaşımın nereden ödeneceği ile ilgili, birde ben inşaat sektöründe çalışıyorum ve aldığım net maaş bordroda brütmüş gibi görünüyor bu durumda sigortadan alıcaksam sanırım düşük olucak işveren maaşımı ödermi açıkçası çok güvenemiyorum sanırım izin süresince işveren tarafından ödenip daha sonra ssk nın verdiği toplu para işverene iade edilebiliyormuş yanlış duymadıysam tabiii bununla ilgili ne yapmam gerekiyor en kısa sürede bana yardımcı olursanız çok sevinirim
teşekkürederim
-
Ssk Tarafindan ödenen Geçici Iş Göremezlik ödeneklerinin (yani Istirahat Parasinin) Işverene Verilmesi Ile Işveren Hem ücretinizi-ne Kadarsa öder-hem De Ssk Primlerinizi Tam Ay Olarak Yatirir.
Bu Yalniz Doğum Izini Ve ödeneklerinde Var Mi Yok Mu Bilemiyorum?bunu Bir Kez Ssk Ya Sorunuz.tam Emin Olmalisiniz.diğer Bir Hususta Işvereninizle Ilgili Kaygilariniz ,eğerki Varsa Bu Tür Kaygilar Ve Varsa Bahsettiğimiz Uygulama(doğum Izini Parasi Için) Parayi Teslim Ederken Mutlaka Ama Mutlaka Kaşeli Imzali Bir ödeme Makbuzu Almanizi öneririm.sonradan üzülmeyin.(bu Siralar Işverenlere Isterse Babanizin Oğlu Olsun Pek Güvenilmiyor Da!!)