Re: Ev Sahibi Değişikliği
bir bilgisi olan varmı acaba :(
Re: Ev Sahibi Değişikliği
Alıntı:
auberon rumuzlu üyeden alıntı
Değerli uzmanlar, 05.08.2008 tarihinde 1 yıllığına kontrat yapmıştım. Oturduğum ev 10.02.2009 tarihinde satıldı. Ev yeni alan kişi eski ev sahibimle yaptığım kontrat şartlarını kabul ederek oturmaya devam etmemi istedi. Ancak ben kontrat bitiminde evi tahliye etmek istiyorum. Tahliye etme sebebim evin kalorifersiz, güneş enerjisiz, ve ısınma problemi olmasıdır. Sizlere sorum şu:
1- Kontrat bitmeden 15 gün önce tahliye edeceğime dair çekeceğim ihtarnameyi eski ev sahibinemi yeni ev sahibinemi çekeceğim.
2- Eski ev sahibi ile yaptığımız kontrat bitim tarihinde kendiliğinden fesh olmuş olurmu ?
3- Yeni ev sahibim kirayı elden istiyor bende kendisine bankaya yatırabileceğimi söyledim ama kabul etmedi. Bende bir kağıda şu adresteki mesken kirası için şu kadar meblağ teslim alındı diye imza attıracağım bu herhangi bir uzlaşmalık halinde geçerli olurmu ??
Sen istersen bir kontrat yap,elden kiranı veriyorsan kontratın arkasındaki kira ödemeleri yerinede her ay kendisine imzalat,işini sahlama al cıkacahın zamanda kontratın süresi bitimine 15 gün kala noterden bir ihtarname cek ben evinden kontrat bitim tariğinde cıkıcam diye bildir tamam. Noterden yapmassan ihtarını elden iki suret yazı yaz ben yeni dönem kontrat yenilemek istemiyorum evden kontrat bitiminde cıkıyorum diye yine 15 gün önceden yaz bir kağıda ve evsahibinin eline ikinci suretinede aslını aldım diye imzalat yani haber vermiş olduğun belli olsun yoksa kazaen kontratı 1 yıl daha uzatmış olma.
Elindeki kontratla ilgili ilk ev sahibin ile hic bir hukuki ilişkin kalmamıştır.