Re: 3 aydır maaş almıyorum
Değerli emekçi kardeşim; istifa ederseniz ihbar tazminatı alamazsınız. Fakat maaş ödenmeme sebebine dayalı istifa ederseniz kıdem tazminatı ve sair yıllık izin, fazla mesai gibi alacaklar ile maaşlarınızı talep edebilirsiniz. Bu ödemeleri firma öderse ne ala ödemez ise mahkemeye gitmek zorundasınız bu da yaklaşık bir ile iki yıl arası bir mahkeme süreci demektir. Sonuçta şirket ayakta kalırsa alacaklarınızı alırsınız. Batarsa size geçmiş olsun demekten başka bir şey elimizden gelmez. Saygılarımla.
Yusuf bey bilgilendirme için teşekkür ederim..
Şöyle bir söylenim var ne kadar doğrudur bilemiyorum..Noterden şirketimize maaşımızı ödemesi için ihbar çekip mahkemeye başvuru yapıyormuşuz ve bütün tazminatımızı filan alabiliyormuşuz...
ikinci olarak farklı birşey sormak istiyorum
Ben 2006 seneside finansbanktan 6 milyar kredi kullandım..2007 senesinin 6. ayın da krediyi hesaplatırarak krediyi kullandığım bankanın farklı ilde olan bir şubesinden kredi kapatma olarak parayı toplu olarak yatırdım.Bu gün banka bana bir mektup göndererek 28.12.2008 ve 28.01.2009 aylarına ait borçları ödemediğimi icra yoluna başvuracaklarını belirten bir mektup göndermişler..Benim elimde makbuzum yok...Bankayı tel ile aradığımda banka bana evet 12 Haziran 2007 tarihinden kredi kapama adı altında toplu ödeme yapmışsınız.Ama ilerleyen dönemlerde bunu takip etmemişsiniz diyor ve 5 taksit daha ödemem gerektiğini söylüyor.Burda ben nasıl bir girişimden bulunmalıyım ki bu işten kurtulayım bu banka belasından sıyrılayım..
teşekkürler
saygılarımla
banka ile ilgili sorularınızın yeri başka bölümlerdir.Doğrudur zaten dava açılmadan önce noterden şu tarihe kadar alacağım olan tutarın ödenmesi şeklinde ihtar çekmek gerekir.
Avukat arkadaşımız gerekli açıklamayı yapmış en sade dille.En açık dille.6 ay süren davalarda vardır.dava olumlu sonuçlanırsa sonra icra vb gibi işlemler temyiz gibi işlemler 1-2 seneyi buluyor diye biliyorum.Bulunduğun ildeki avukata elindeki bilgi ve belgelerle gidersen daha sağlıklı bilgiye ulaşırsın.Esenlikler dilerim.