2002'den olan önceki mallara karşı taraf tedbir koydurabiliyor mu ve haklı çıkabilme ihtimalli var mı?
Evet Başlık net ve açık:
2002'den olan önceki mallara karşı taraf tedbir koydurabiliyor mu ve haklı çıkabilme ihtimalli var mı?
Re: 2002'den olan önceki mallara karşı taraf tedbir koydurabiliyor mu ve haklı çıkabilme ihtimalli var mı?
Alıntı:
Türkiyem rumuzlu üyeden alıntı
Evet Başlık net ve açık:
2002 den önceki mallara tedbir konsa bile ortak mala girmiyor. ancak mal üzerindeki hakkını ispat etmesi gerekir pay alabilmesi için.
Re: 2002'den olan önceki mallara karşı taraf tedbir koydurabiliyor mu ve haklı çıkabilme ihtimalli var mı?
Alıntı:
godzi rumuzlu üyeden alıntı
2002 den önceki mallara tedbir konsa bile ortak mala girmiyor. ancak mal üzerindeki hakkını ispat etmesi gerekir pay alabilmesi için.
İspat ederse hak taleb edebiliyor mu?
Alıntı:
Türkiyem rumuzlu üyeden alıntı
İspat ederse hak taleb edebiliyor mu?
evt katılımı oranında hak alır.
2002'den once alinan mal icin eslerden birisi yillar sonra katki payini ispat etme hakkina sayip midir? ...
2002'den once alinan mal icin eslerden birisi yillar sonra katki payini ispat etme hakkina sayip midir? Yoksa malin alimindan bir yil icinde dava acmasi gerekmez mi? Tesekkurler...
Re: 2002'den once alinan mal icin eslerden birisi yillar sonra katki payini ispat etme hakkina sayip midir? ...
Malın alımından sonra 1 yıl içinde değil, boşanma kesinleştikten sonra 1 yıl içinde dava açabilir. Zaten mal rejiminin tasfiyesi boşanma vs. gibi durumlarda söz konusu olacağından evlilik birliği içinde mal talebinde bulunmak abes olur.
2002 senesinden önce alınan mallar hangi mal rejimine tabidir?
Tam olarak ogrenemek istedigim sey, 2002'den once alinan mallar esler arasinda sozlesme yoksa eski kanuna tabidir deniliyor. Bizim aramizda sozlesme yok. Mallar 2002'den once alindi, simdi esim ben odedim diyor. Daireleri istiyor. Kanuna gore boyle birsey yapilmamasi lazim cunku 2002'den once alinmis oldugu icin ve sozlesme yapilmadigi icin karsi tarafin hak iddia etmemesi lazim. Durum nedir? *daireler benim adima* Tesekkur ederim...
Re: 2002 senesinden önce alınan mallar hangi mal rejimine tabidir?
Tam olarak 2002 den önce edinilen mallarda durum belirttiğiniz gibi.Ancak katkısı olduğunu belirten eşinizin bu iddasını ıspatlaması durumunda ıspatladığı oranda hakkını alması kaçınılmazdır.
Re: 2002 senesinden önce alınan mallar hangi mal rejimine tabidir?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Tam olarak 2002 den önce edinilen mallarda durum belirttiğiniz gibi.Ancak katkısı olduğunu belirten eşinizin bu iddasını ıspatlaması durumunda ıspatladığı oranda hakkını alması kaçınılmazdır.
Bana herhangi bir bir para vermedi ama bu yalanci sahitleri mahkemeye gotururse onlarin sahitlikleri kabul edilir mi. Cunku bana hic para vermedi, hic bir belgede yok.