634 sayılı kanunun uygulaması hk.
KMK nın ilgili maddesi ilk paragrafı;
Madde 41 - Kat malikleri kurulu, yöneticinin bu görevdeki tutumunu devamlı olarak denetler ve haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebilir
demektedir, ancak şöyle bir durumla karşı karşıya kalıyoruz..
Toki tarafından yapılan sitede ilk seçimler yapıldığında KMK ve yönetim planına uyulmadan uygulama yapıldı ve site yönetim kurulu oluşturuldu..
Çalışmalar bütün blok yöneticileri tarafından aksak eksik ve yetersiz bulunduğundan yönetim kuruluna görevden el çektirilmek istendi gerekli aksamalar ve gündem maddeleri oluşturularak olağan üstü toplantı yapılması kararlaştırıldı..
Ancak site yönetim kurulu toplantıyı olağan bilgilendirme toplantısı şeklinde yaptı..
Toplantı gündemine KMK 41. madde getirildi ancak site yönetim kurulunca 41.maddenin kendilerini bağlamadığı ve sadece blok yöneticileri için geçerli olduğunu belirtti..
KMK'nun bütün maddeleri bağlayıcı değilmidir. ilgili madde sadece blok yöneticilerini bağlıyorsa site yönetiminin değiştirilmesi için hangi yasa maddesi uygulanmalı..
Bilgi katılımında bulunursanız sevinirim saygılarımla
Re: 634 sayılı kanunun uygulaması hk.
Hukukçu arkadaşlar konu hakkında yorumunuzu bekliyorum.. bir yasanın bütün maddeleri bir bütün olarak değerlendirilmiyormu.. herkese ayrı uygulama yapılabiliyormu..?