Evlilik nedeniyle evin tahliyesi
2002 yılında mülkiyeti anneme ait olan sıfır daire, annemin ve ilgili kiracının imza altına aldığı bir kontratla kiralanmıştır.
2005 yılında annem bir satış yaparak daireyi benim üzerime geçirmiştir. Dairenin mülkiyeti üzerime geçtikten sonra kiracıyla yeni bir kontrat yapılmamış fakat kiracının çıkması ile ilgili ihbar da çekilmemiştir.
2009 yılında evi kızım evleneceği için tahliye etmek istemekteyim. 15 Şubat'ta dolacak sözleşme için yirmi gün öncesinden noter aracılığıyla ihbarname gönderdim. Kızım şubat başı evlenecek. Kızımın ve nişanlısının konut olarak kullanabilecekleri evleri bulunmamaktadır. Benim tahliye etmek istediğim daireden başka dairelerim de bulunmaktadır fakat onlarda da kiracı bulunmaktadır. (Bu daireyi seçmemin sebebi hem kira bedelinin diğer dairelere göre çok düşük olması, hem de kızımın işyerine en yakın yerin burası olması).
Evi tahliye etmek için bu sebepler geçerli ve de yeterli midir? Tahliye sürecini uzatmak için kiracı hangi yollara başvurabilir, bu süreyi kısaltmak için dava dosyasına neleri eklemem gerekir? Bu davanın bir yıl sürebileceğini söylemektedirler ve kiracı da buna güvenerek "git mahkemeye ver, çıkarabiliyorsan çıkar" gibi cümleler kurmaktadır, davanın bu kadar uzun sürmemesi için dava dosyasına diğer dairelerimde de kiracılar olduğunu , kızımın evli olduğunu ilk duruşmada ispatlamam işe yarar mı?
Paylaşımınız için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Evlilik nedeniyle evin tahliyesi
Kiracının davayı uzatmak için başvurabileceği pek çok yol olabilir.
Suistimale neden olmamak için burada yazmayalım.
Sizin başka evlerinizin olması önemli değil. Bütün gayrimenkuller size ait olduğu için mülk sahibi olarak kızınızın dilediğiniz konutta oturmasını seçebilirsiniz.
Başka boş eviniz olsa bile kızınızın samimi ihtiyacı tahliye nedenidir.
Diğer evlerinizi siz gündeme getirmeyin. Kızınızın evleneceğine ve iş yerinin yerine dair belgeleri sunun. Mahkemede diğer evler kiracı tarafından gündeme getirilirse hazırlıklı olun. Mülk sahibinin sahip olduğu mallardan dilediğini seçebileceğini ifade edin ve diğer evlerin kira kontratlarını sunun.
Ama herşeye rağmen mahkeme süreci uzayabilir. Kiracıyı başka yollarla ikna etmeye çalışın.