Şirket ortağının Başka bir Yerde ssk lı olabilmesi
Merhabalar
Daha önce ssk lı olarak çalıştığım şirketin %50 sini devraldım herhangi bir imza yetkim yok sadece hissedarım şirkette ssk kesildi bağkurum başlamadı şu an ssk ve bağkur da kaydım yok ben yeni bir iş yerinde ssk lı olarak işe başlayabilirmiyim ssk kaydımın yeniden yapılması durumunda herhangi bir sorun olurmu
Re: Şirket ortağının Başka bir Yerde ssk lı olabilmesi
Alıntı:
husocelik rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Daha önce ssk lı olarak çalıştığım şirketin %50 sini devraldım herhangi bir imza yetkim yok sadece hissedarım şirkette ssk kesildi bağkurum başlamadı şu an ssk ve bağkur da kaydım yok ben yeni bir iş yerinde ssk lı olarak işe başlayabilirmiyim ssk kaydımın yeniden yapılması durumunda herhangi bir sorun olurmu
Şirketin hissedarı olduğunuz tarihte, 4/a sigortalılığınızı (SSK) kesintiye uğratmadan devam etmiş olsaydınız, yeni kanunda 4/a (SSK'lı) kapsamında primlerinizi ödemeye devam edebilirdiniz. Ancak, 4/b (bağ-kur) kapsamında sigortalılığı gerektiren bir faaliyete dahil olduğunuz ve ssk sigortalılığınız da kesildiği için, sigortalılığınız 4/b (bağ-kur) kapsamında sürecektir.
Şirket devri tamamlanır tamamlanmaz, hisse devrini alan yeni ortakların sigortalılıkları, şirket yetkilelerince veya Sosyal Güvenlik Kurumu'na Bildirme Yükümlülüğü nedeniyle ticaret sicil memurluğu, vergi dairesi vb kuruluşlar tarafından 15 gün içinde 4/b (eski bağ-kur) kapsamında sigortalılığınız kuruma bildirilip tesciliniz yapılacaktır.
O nedenle, bir kişinin aynı zamanda hem işveren hem de işçi olması mümkün olmadığı için ortadığı bulunduğunuz şirkette 4/b(bağ-kur) kapsamında sigortalı iken, bir başka şirkette 4/a (ssk) kapsamında sigortalı olmanız mümkün olmaz.