Hatalı Başlatılan İcra Takibi
Konusu çek alacağı olan bir icra takibi başlattık, fakat borçlulara Örnek No:10 kambiyo senetlerine özgü icra takibinde ödeme emri göndermek yerine yanlışlıkla Örnek No:7 İlamsız takiplerde ödeme emri göndermişiz..Ödeme emirlerini alan borçlular da borcun aslına, fer'ilerine ve yetkiye itiraz etmiş bulunmaktadır. Bu dosyayı kurtarmak için neler yapılabilir? Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler...
Re: Hatalı Başlatılan İcra Takibi
Her ne kadar sözkonusu hata sizin hatanız ise de ödeme emri düzenlemek İcra Müdürlüğünün görevidir, bu nedenle ödeme emrinin yanlış tanzim edildiği yönünde işlem şikayetinde bulunabilirsiniz, eğer takip durdurulmuşsa yine aynı şekilde takip talebi içeriğine göre örnek 10 ödeme emri tanzim edilmesi gerekirken örnek 7 genel haciz yolu ödeme emri düzenlendiği ve itirazın genel haciz yolu ile takipte bulunulmuş itiraz gibi algılanarak takibin durdurulduğu, oysa örnek 10 ödeme emri tanzim edilmesi gerektiği ve itirazın da icra mahkemesine yapılması gerektiği yönünde işlem şikayetinde bulunabilirsinriz.
Re: Hatalı Başlatılan İcra Takibi
oncelıkle selamlar
benım problemım 6 aylık olarak aracımı bır rent a car fırmasına kıraladım kıra sozleşmesıyle aracı saglam teslım ettım sozlesme tarıhınden 2 ay sonra odeme yapmamaya basladı ve aracımı bozdu 2 aydır bır tamır hanede korumasız halde beklıyor ve yaptırmeya yanasmıyor ve borcunu odemıyor bunun için hangı yolu denemem gereklıdır saygılarımla
Kiraya verilen aracın hasarı
Alıntı:
logaritma10 rumuzlu üyeden alıntı
oncelıkle selamlar
benım problemım 6 aylık olarak aracımı bır rent a car fırmasına kıraladım kıra sozleşmesıyle aracı saglam teslım ettım sozlesme tarıhınden 2 ay sonra odeme yapmamaya basladı ve aracımı bozdu 2 aydır bır tamır hanede korumasız halde beklıyor ve yaptırmeya yanasmıyor ve borcunu odemıyor bunun için hangı yolu denemem gereklıdır saygılarımla
Kira sözleşmeniz elverişli ise (Aracın hasarından siz sorumlu tutulmamışsanız mesela)aracınızın hasar tespitini yaptırıp (Sulh Hukuk Hakimliğinden) tamir ettirin ödemesini yapıp kira alacağınızla birlikte icraya verin. İtiraz ederlerse dava açarsınız.