Nasıl boşanabilirim hiç bır bilgim yok?
oncelıkle merhaba benım bır sorum olucak ben 25 yasında bır bayanım esım 35 yasında yalnız esımı artık sevmıyorum bunu defalarca dusundum ve tahammulum kalmadı sogudum oldukca bana dokunmasına bıle tahammul edemıyorum ama kendısı benı hala cok sevdıgını soyluyor bende tam aksını bısey yaptıgımda bana kızıyor bagırıyor ama ne yaparsam yapıyım hala sevdıgını soyluyor ben ıse bosanmak ıstıyorum ve bu konularda bılgılı degılım acaba benım ne yapmam lazım bu ılıskıyı daha fazla surdurmek ıstemıyorum bırısıne danıstıgımda herkesın fıkrı farklı herkes baska bısey soyluyor benımde kafam karıstı en ıyısı burda bılgılı kısılere danısmamdır dıye dusundum esımı sevmıyorumama benı cok seven bı ese sahıbım ve ogrenmek ıstedıgım seylerı assagıda sıze belırtmek ısterım
1-ılk nereden baslamam lazım hemen bosana bılırmıyım esım ıstemesede.?
2-bosanmak benım nekadar zamanımı alır esımın bosanmayı ıstıycegını sanmıyorum
3-benım bır baskasıyla bırlıktelıgım var 1 senedır. ve o kısıyle evlenmek hayatımı surdurmek ıstıyorum bunu nekadar zamanda yapabılırım?
4-sanırım 1 seneden fazla surede evlenemıyorum bunu bılıyorum hukuki yonden.!kanunlara aykırı olmadan suan bırlıkte oldugum kısıyle nekadar zaman sonra yasarım benı aydınlatırsanız cok tesekkur ederım
Re: Nasıl boşanabilirim hiç bır bilgim yok?
Esra hanım, yalnızca "sevmemek" şeklinde bir boşanma sebebi mevcut değildir. TMK md. 161 vd maddelerindeki gerekçelerden birisini kanıtladığınız takdirde boşanmanız mümkündür.
oncelıkle cevabınız ıcın tesekkur ederım yalnız ben sevmıyorum sevgım hıc yok bana dokunmasına bıle tahammul edemıyorum gormek dahı ıstemıyorum baska bısey yapamazmıyım peki baska alternatıfı yokmu acaba? verdıgınız maddelere baktım terk ettıgımdede bosanma gerceklesebılıyomu peki?
Boşanma davasını terk nedeniyle açmak isterseniz, evi sizin değil, "eşinizin" terk ettiğini ispatlamak zorundasınız.
Esra hanım, konuyu avukatınız ile görüşmenizde yarar vardır.
Alıntı:
esra toygar rumuzlu üyeden alıntı
oncelıkle merhaba benım bır sorum olucak ben 25 yasında bır bayanım esım 35 yasında yalnız esımı artık sevmıyorum bunu defalarca dusundum ve tahammulum kalmadı sogudum oldukca bana dokunmasına bıle tahammul edemıyorum ama kendısı benı hala cok sevdıgını soyluyor bende tam aksını bısey yaptıgımda bana kızıyor bagırıyor ama ne yaparsam yapıyım hala sevdıgını soyluyor ben ıse bosanmak ıstıyorum ve bu konularda bılgılı degılım acaba benım ne yapmam lazım bu ılıskıyı daha fazla surdurmek ıstemıyorum bırısıne danıstıgımda herkesın fıkrı farklı herkes baska bısey soyluyor benımde kafam karıstı en ıyısı burda bılgılı kısılere danısmamdır dıye dusundum esımı sevmıyorumama benı cok seven bı ese sahıbım ve ogrenmek ıstedıgım seylerı assagıda sıze belırtmek ısterım
3-benım bır baskasıyla bırlıktelıgım var 1 senedır. ve o kısıyle evlenmek hayatımı surdurmek ıstıyorum bunu nekadar zamanda yapabılırım?
4-sanırım 1 seneden fazla surede evlenemıyorum bunu bılıyorum hukuki yonden.!kanunlara aykırı olmadan suan bırlıkte oldugum kısıyle nekadar zaman sonra yasarım benı aydınlatırsanız cok tesekkur ederım
1- ilk dilekçe vermekle başlarsınız. Hayır hemen boşanamassınız.
2- Bu eşinizin ne kadar zamanda pes edeceği ile orantılı yani 5 senede sürer 2 celsedede biter ( anlaşma halinde)
3-4 ) o kişiyle evlenmenin kanuni süresi 300 gün. önceki evlilikten hamile olmadığınızın hastane raporu ile ispatı ile süreyi kısaltmak mümkün. ama önce boşanmayı başarmanız lazım. bence eşinize bu birliktelikten bahsedin ve anlaşmalı olarak boşanın.
Alıntı:
oncelıkle merhaba benım bır sorum olucak ben 25 yasında bır bayanım esım 35 yasında......
Aynı şeyi eşiniz size yapsaydı...çekeceğiniz acıyı bir düşünün. Sevgilinizede hayret, evli olduğu eşini 1 yıldır aldatan biri ile nasıl bir gelecek düşünülebilirki?
Yazık insanlar bunun için evlenmiyor.Birazcık onurlu olun.
Eğer bu birlikteliği eşiniz duyarsa anlaşmalı boşanmaktan başka şansınız olmaz dava uzar diye düşünüyorum.Peki birlikte olduğunuz insan bunu yapsaydı size bi düşünün.Güvenin olmadığı yerde sevgi ne arasın..Ne kadar yanlış olduğunu bir gün anlıyacaksınız.Başınıza gelecek herşeye hazırlıklı olun.Umarım anne değilsinizdir...
Yazdıklarınızı okuyunca en iyisi boşanmanız gerektiği sonucuna vardım. Çünkü 1 yıldır biriyle bir ilişkiniz olduğunu yazmışsınız. Aklıma kötü kötü şeyler geldi. Hani 3. sayfa haberleri olur ya, onlar aklıma geldi, Allah korusun tabi.
Nasıl yaparsınız bilmiyorum ama böyle kötü birşeyin olmamasını diliyorum. Bence de boşanın. Kocanızda kendisini sevecek başka bir kadın ile evlensin.
Alıntı:
Ey site sakinleri ve yurdum insanları,
Şu bayanın 3. maddedeki söylediklerine bakın! İnsanlarda NAMUS,ŞEREF,ONUR,HAYSİYET,GURUR,UTANMA,ARLANMA.... diye birşey kalmamış.Birde çıkmış HALT ETMİŞ gibi anlatıyor.Böyle kadınlara toplumda ne dendiğini sayın site sakinlerinin görüşlerine bırakıyorum.BÖYLE KADINLAR BİRDE ANNE OLUP ÇOCUK YETİŞTİRECEKLER VE O ÇOCUKTAN VATAN MİLLET HAYIR GÖRECEK.Adamı 1 yıldır BOYNUZLAYACAKSIN, sonra da gelip yardım isteyeceksin. YUUUUUUUUUUUH artık.
Alıntı:
hasangoksu1 rumuzlu üyeden alıntı
Ey site sakinleri ve yurdum insanları,
Şu bayanın 3. maddedeki söylediklerine bakın! İnsanlarda NAMUS,ŞEREF,ONUR,HAYSİYET,GURUR,UTANMA,ARLANMA.... diye birşey kalmamış.Birde çıkmış HALT ETMİŞ gibi anlatıyor.Böyle kadınlara toplumda ne dendiğini sayın site sakinlerinin görüşlerine bırakıyorum.BÖYLE KADINLAR BİRDE ANNE OLUP ÇOCUK YETİŞTİRECEKLER VE O ÇOCUKTAN VATAN MİLLET HAYIR GÖRECEK.Adamı 1 yıldır BOYNUZLAYACAKSIN, sonra da gelip yardım isteyeceksin. YUUUUUUUUUUUH artık.
secım benım secımım tercıh benım tercıhım buda sıze dusmez dogal olarak ılgılendırmezde ben zaten yetkılıleren yardım ıstedım sızden degıl anlasılmıstır umarım evet ınsanlar boyle seylerle karsılasabılıyo bu dunyada sadece benım basıma gelen bısey degıl bu herkesın basına gelebılıyo ayrıca tamam evlendım erken yasta aılemın zoruyla evlendım ama sevmıyorum zamanla bıtıyo sevgı evlılık kagıt uzerınde resmılestıgı ıcın ben kımseyı sevmemmı kımseyle hayat duusnememı acaba esımı sevmıyorum bukadar basıt okadar sabıt dusunmeyın sızde ok sızın gıbılerın dusuncesı sudur evlendın artık omur boyu ayrılamassın gıbı anlasamasanda ayrılamazsın olmaz gıbı bukadar sabıt dusunmeyın bıraz genıs bakalım olaylara ıyı gunler?