Çatı arası piyesli mesken?
Merhaba,
İlk defa daire sahibi olacağım ve çok fazla bilgiye sahip olmadığım için Kat Mülkiyeti Hukuku'nu okumama rağmen bir kaç bilgi almak istedim.
Alacağım ev 6 katlı olup, elimde bulunan tapu fotokopisi Kat İrtifaklı Tapu'dur ve kat no olarakta 2 gözükmektedir. Nitelik kısmında da Çatı Arası Piyesli Mesken yazmaktadır ve krediye de uygundur. Çatı Arası Piyesli Mesken'in ne anlama geldiğini anlayamadım ve dairem en üst katta olmasına rağmen binaya giriş katı da dahil 3 kat vardır üstte de 3 kat daha vardır fakat tapuda kat no 2 gözükmektedir.
Kafamı karıştıran şey tapudaki kat numarası ve çatı arası piyesli mesken yazması. İleride bana sorun teşkil eder mi?
Şimdiden göstereceğiniz ilgi ve alakaya teşekkür ederim.
Re: Çatı arası piyesli mesken?
a ― Piyes: Bağımsız bölüm içerisinde, iç duvar veya bölme elemanları ile çevresi tanımlanmış yada niş oluşturularak meydana getirilmiş belirli bir işlev gören, kendi bağımsız bölümünün kullanım amacını tamamlayan iç mekanlardır.
-------------------------
Yukarıdaki bilgi Kayseri bld-gov.tr den aktarılmıştır.Aşağıdaki bilgi ise Citibank Online sitesinden alınmıştır.
Mortgage Kredisi alacağınız konutun özellikleri ne olmalıdır?
"Kat Mülkiyet" veya "Kat İrtifak" tapusu olan ve "tapunun niteliği" (vasfı) veya "edinme sebebi" kısmında; "mesken, konut, daire, BAK, kagir ev, avlulu ev, dubleks-tripleks mesken, çatı arası piyesli vb." ifadeleri yer almalı.
İyi günler...