Sahte imza ile çekilen kredi
2005 yılında bir firma kurdum ve askere gittim. askerde iken işleri yürütmesi için gayri resmi ortağıma vekalet verdim. askerden döndükten sonra da azilname düzenlemedim. 2007 yılı ocak ayında işyerimden ayrıldım ancak maliyeye terk vermedim. bu süre içinde vekilim bankadan sahte imzalı senet ve benim imzamı taklit ederek kredi çekmiş. borç yüzünden evime hacze geldiklerinde vekaletle çekildiği düşüncesi ile itiraz etmedim. senetlerin sahte olduğunu ve imzamın taklit edildiğini yeni öğrendim. borca şimdi itiraz edersem ne olur? vekil şahsın vekilim olmadan önce de bir devlet dairesiyle vekilim olarak imza attığını ve beni zarara uğrattığını biliyorum ve o sözleşmenin bir nüshası elimde. ne yapmamı tavsiye edersiniz? bu kadar zaman itiraz etmemiş olmam beni de hukuki yönden sıkıntıya sokar mı?
Re: Sahte imza ile çekilen kredi
İcra takibinin açıldığı tarihten itibaren 1 yıl içerisinde :
a.Borcu ödemedi iseniz menfi tespit davası açarak borçlu olmadığınızın tespiti ve takibin iptalini;
b.Ödedi iseniz istirdat davası açarak borçlu olmadığınız halde ödenenlerin aidesini;
talep edebilirsiniz.
Senedin ve vekil olmadan önce yapılan işlemleri nedeni ile bu işlemlerin usulsüz olduğunu öğrendiğiniz tarihten itibaren 6 aylık şikayet süresi içerisinde Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Re: Sahte imza ile çekilen kredi