İnternet üzerinde haksız yere emeğim yeniyor
İnternette bir oyun oynuyorum yaklasık 2 yıldan fazladır. Oyunun sahibi kral(Ali Osman O.) adlı arkadas benım ıkı serverda yasal olan ve yıllarca para ve emek harcadıgım oyunumu bug ( oyun hilesi) yaptıgım ıcın 2 aydır arastırma sonucuna aldı. Fakat ben bunda art nıyet sezıyorum cunku oyle bırsey yapmadım emınım. Diğer serverdakı oyunumu ise tatıl modunda olan oyunumu bır gun tatıl modundan cıkarmak ıstedım ve sıstem soyle bır uyarı verdı min tatil giriş çıkış süresi 01.02.2009 dur. bende ıslemımı 30.01.2009 da yapmıstım. Normalde bu yazıdanda anlasıldıgı gıbı benım oyunum 1 subat ıtıbarıyle acılması gereklı fakat oyunum ogun acılmıs ve hatta vurulmusum sıfırlanmısım gıttı o kadar zamanlık emeğim boşa ve maduriyetimi oyunun forumlarında dile getirdim.Kral nıcklı arkadas hıc bır cvp vermedı admın denen arkadas sonunda ılgılenırız dedı ve hala ılgılenmedıler.Ben bu oyun sahıplerını ve oyunu mahkemeye vermek ıstıyorum.Ne yapmalıyım öncelikle size danışmak istedim. Şimdiden teşekkürler
Re: İnternet üzerinde haksız yere emeğim yeniyor
arkadaslar cevap verebilecek yok mu ???
Alıntı:
italiandue rumuzlu üyeden alıntı
arkadaslar cevap verebilecek yok mu ???
Olayda maddi veya manevi bir zararınız varmı?
Alıntı:
javier21 rumuzlu üyeden alıntı
Olayda maddi veya manevi bir zararınız varmı?
tabiki 2 yı dan fazla emeğim ve harcanan param war
Alıntı:
tabiki 2 yı dan fazla emeğim ve harcanan param war
Harcanan paranızı eğer kanıtlayabilir ve bu paranın size yapılan haksız veya kusurlu davranış sebebiyle boşa gittiğini delillendirebilirseniz.
Miktara göre asliye veya sulh hukuk mahkemesinde tazminat davası açabilirsiniz.
Emek kısmı ise biraz karışık ,siz o harcadığınıza emek demektesiniz fakat ,yapılan iş adı üzerinde bir oyun olduğu için burada emekten değil sadece zaman kaybından söz edilecektir.
Çünkü siz harcadığınız o zaman karşılığında herhangi bir ücrete hak kazanmayacaktınız.
Alıntı:
Harcanan paranızı eğer kanıtlayabilir ve bu paranın size yapılan haksız veya kusurlu davranış sebebiyle boşa gittiğini delillendirebilirseniz.
Miktara göre asliye veya sulh hukuk mahkemesinde tazminat davası açabilirsiniz.
Emek kısmı ise biraz karışık ,siz o harcadığınıza emek demektesiniz fakat ,yapılan iş adı üzerinde bir oyun olduğu için burada emekten değil sadece zaman kaybından söz edilecektir.
Çünkü siz harcadığınız o zaman karşılığında herhangi bir ücrete hak kazanmayacaktınız.
zaten ben maddı bısey talep etmıyorum haksızlıgımın gıderılmesını ıstıyorum maddı olarak zararımı kanıtlarım cunku para o sahsın adına yatmıstır. ptt den elımmde belge yok ama cıkarttırırım. Bu oyun fırmasına ben ne davası acacam ve bilişim hukukunda tecrubeli bır avukat tanıdıgnız warmı?
Alıntı:
zaten ben maddı bısey talep etmıyorum haksızlıgımın gıderılmesını ıstıyorum maddı olarak zararımı kanıtlarım cunku para o sahsın adına yatmıstır. ptt den elımmde belge yok ama cıkarttırırım. Bu oyun fırmasına ben ne davası acacam ve bilişim hukukunda tecrubeli bır avukat tanıdıgnız warmı?
Site kuralları gereği avukat ismi verilemiyor veya önerilemiyor bu nedenle şehrinizin barosuna başvurarak bu konularda deneyimli bir avukat bulabilirsiniz.
Karşı tarafa noter aracılığıyla ihtarname göndererek karakterinizi eski haline getirmelerini aksi takdirde uğradığınız zararların dava yoluyla takibini başlatacağınızı belirtirseniz belki sizin isteklerinizi yerine getirmeleri sağlanabilir.
Alıntı:
Site kuralları gereği avukat ismi verilemiyor veya önerilemiyor bu nedenle şehrinizin barosuna başvurarak bu konularda deneyimli bir avukat bulabilirsiniz.
Karşı tarafa noter aracılığıyla ihtarname göndererek karakterinizi eski haline getirmelerini aksi takdirde uğradığınız zararların dava yoluyla takibini başlatacağınızı belirtirseniz belki sizin isteklerinizi yerine getirmeleri sağlanabilir.
emegıne saglık bılgılerın ıcın cok tesekkur ederım