Ödeme yapılmasına rağmen haciz işlemi
Firmamıza bir borçtan dolayı 08.12.2006 tarihinde icra tebligatı yapıldı. Harca esas bedel 1.185 YTL tutar 15.12.2006 tarihinde ( 7 gün içerisinde)Banka Havalesi ile alacaklı firmanın hesabına 1.484 YTL olarak gönderilmiş, Dekontun üzerine icra dosya numarasıda eklenmiştir. Ödeme Firmanın banka hesabına yapıldığında Firmanın icra dosyasını takip eden Avukatına da dekont fakslanmıştır. (Avukat Firmanın personelidir.) Ancak Firma muhasebesi ile Avukat arasında oluşan yanlış bilgilendirme sonucu tahsilatın yapıldığı bilgisi Avukatın dosyasına girmemiş (nasıl olduysa.?) bunun sonucunda da sanki borç hiç ödenmemiş gibi 5 ay sonra 30.05.2007 tarihinde araçlarımıza haciz şerhi konmuş. Israrlı aramalarımız ve görüşmelerimiz sonucunda firma ödemenin yapıldığı konusunda avukatı uyarmıştır. Avukat vekalet ücreti dosya masrafı gibi konuları dile getirmiş fakat bu ödemenin harca esas değerin üzerinde (299 ytl) yapıldığını ifade ettiğimizde de konuyu zamanınnı kısıtlı olduğu müsait olduğu bir zamanda çözeceğini belitmektedir. Bu konuda hakkımız arayabilceğimiz herhangi bir makam var mı? Biz ödeme yaptığımız halde araçlarımıza konulan hacizleri kaldırmaları için bu insanların keyfini beklemek zorundamıyız.Bu konuda bilgisi olanlara müracat ediyorum.Yardımlarınız teşekkürler
Re: Ödeme yapılmasına rağmen haciz işlemi
İcradan dolayı yapılan her türlü şikayetlerinizi icra müdürlüğünün bulunduğu yerdeki icra tetkik mercii hakimliğine yapabilirsiniz.Sizin hatanız ödemeyi icra müdürlüğü dosyasına yapmamanız olmuştur.
Re: Ödeme yapılmasına rağmen haciz işlemi
Konuyu çözmenin keyfi ile bu iletiyi ekliyorum. Haciz koyan vatandaşlar işbirliği yapmayı kabul ettiler.(Gerçi baroya şikayet edeceğimi söyledim.ikna oldular) haciz kaldırıldı. tesekkürler