Borçlar Kanununda Zaman Aşımı
Selamlar,
bir kapıdan satış sözleşmesinin zamanaşımı süresi ne kadardır? Yani satış sözleşmesi protesto edilmezse ne kadar süre içinde geçerliliğini kaybeder? Bu süre geçtikten sonra alacaklı bu satış sözleşmesi hakkında hukuki bir işlem yapabilirmi?benim yaptığım sözleşmenin nüshasında sözleşme tarihi bulunmamakta sadece taksit tarihleri var.bunu sonradan farkettim.aceba bu satış sözleşmesinde tarihin bulunmaması benim ne kadar aleyhime olur.taksit başlangıç tarihi 30.12.2004 olup bitiş tarihi 30.09.2005 tir.(10 ay taksit)ben bu satıcıdan sözleşmemin geri iadesini istedim(üstelik ürünlerde benim elime ulaşmamışdı yani elime ürün falan geçmedi ve ayrıca bu ürün bir kitap seti) ama onlar olumsuz cevap verdiler zorla kitapları almak zorunda kaldımve ayrıca çok büyük kazık attılar aceba ben ödeme yapmadığım halde sözleşmenin vade bitiminden itibaren satıcı daha doğrusu bu üçkağıtçı şirket bu sözleşme ile beni ne kadar süre tehdit edebilir.hukuki bakımdan. gerçi şu ana kadar bana icra yazısı falan da gelmedi ama sürekli uyarı yazıları geliyor(icra ile tehdit ediyorlar)ve borcumda çok fazla 400 ytl.ama bu kitap setinin piyasası 200 ytl .onlar benden kitapları almaya yanaşmadılar veayrıca bana çok büyük kazık attılar ve bende doğal olarak bu parayı kendilerine vermek istemiyorum.bu sözleşme hukuki geçerliliğini kaç yıl daha korur.bu sitede araştırdım genel zamanaşımının 10 yıl olduğu yazıyo bu benim yaptığım sözleşme içinde geçerlimidir.yardımcı olursanız çok teşekkür ederim..
teşekkürler