Yedek subay aday adayı hakkınımı kaybettim
Merhabalar.
1998 yılında elimde bir miktar kaçak sigara ile yakalandım.En son bu durumla ilgili makeme şartlı salı verme yasasından tahliyeme karar verilmiş karar 2004 te verilmiş.bu durumdan dolayı üniversite mezunu olmama rahmen iki gün önce asal tarafından yedek subay aday adayı değil de düz er (15 ay) olarak askerlik görevimi yapacğım yönünde karar alındı.
1-Bundan sonra ne yapabilirim? dava acma hakkım varmı ? askere gitmeden dava acabilirmiyim?
2-2007 mezunu olduğum için tecil yapma hakkımı kaybettimi yoksa tecil edebilirmiyim?
şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekürler.....
Re: Yedek subay aday adayı hakkınımı kaybettim
Alıntı:
zdurum rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
1998 yılında elimde bir miktar kaçak sigara ile yakalandım.En son bu durumla ilgili makeme şartlı salı verme yasasından tahliyeme karar verilmiş karar 2004 te verilmiş.bu durumdan dolayı üniversite mezunu olmama rahmen iki gün önce asal tarafından yedek subay aday adayı değil de düz er (15 ay) olarak askerlik görevimi yapacğım yönünde karar alındı.
1-Bundan sonra ne yapabilirim? dava acma hakkım varmı ? askere gitmeden dava acabilirmiyim?
2-2007 mezunu olduğum için tecil yapma hakkımı kaybettimi yoksa tecil edebilirmiyim?
şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekürler.....
1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanununun 8'inci, 1632 sayılı Askeri Ceza Kanununun 30/B ve 926 sayılı TSK Personel Kanununun 50/d maddelerine göre, "kaçakçılık" suçundan hükümlüler yedek subay olamazlar. İstimal ve istihsal kaçakçılıkları hariçtir. Şartla salıverilme kararınız 2004 yılında verilmişse, adli sicil kaydının silinmesi koşulları da oluşmamıştır. İşiniz zor gözüküyor.İşlemin size tebliğinden itibaren 60 gün içinde Askeri Yüksek İdare Mahkemesinde iptal davası açabilirsiniz. Ama, bence kaybedersiniz. Bir avantajınız olabilir. Konu askerliği ilgilendirdiğinden işlemin kanuna aykırı olup olmadığına bakılmaksızın direkt yürütmenin durdurulmasına karar verilebilir. O zaman nihai karar verilinceye dek askere alınmazsınız.
Re: Yedek subay aday adayı hakkınımı kaybettim
Verdiğiniz bilgiler için teşekürler.Yalnız bµ durum psikolojimi bozdu bi kaç gündürr .Bir kaç şey daha sormamı mahzur görürsünüz umarım.Bir avukat ile görüştüm elinde bir emsal dava var.Dava açmış ve yürütmeyi durdurmuş benim içinde aynı şe¥ olacağını söylüyor (%80), ama dava için çok yüksek bi meblağ söyledi.ben kendim dava acabilirmiyim? ve nasıL? avukukatın elindeki emsal dava yürürlüğün durdurulması yönünde karar çıkmasında etkili olurmu?
birde nihai kararın verilmesi tahminen ne kadar sürer?
sicilim ile ilgili bişey söylemek istiyorum
benim şµan 'adlı arşiv sicil' kaydında görünüyor burdan silinmesi söz konusu olabilirmi nasıL?
teşekürler....