İcra takibi nasıl yapılır
ödenmeyen ve protesto olan senedim var ve 2 adet daha şubat martta var bunlarda muhtemelen ödenmeyecek ve protesto olacak. Fakat şahsın üzerinde mal varlığı yok bir limited şirketin %50 ortaklığı var ama senetler şirket değil şahıs üzerine. Asıl önemli olan konuda üzerinde bir araç olduğunu biliyorum ve araştırdım üzerinde hiç bir problem yok. onu nasıl icra yoluyla bağlarım veya satarım birde diğer senetleri beklemem gerekirmi o zaman arabayı satma durumu falan olursa bu konuda fikir verirseniz sevinirim. teşekkürler. ayrıca icra dairesinden evrak giderse arabayı başkası üzerine devreder evrak gitmeden arabayı bağlayabilirmiyim.
Sanırım artık hukuki net pek çalışmıyor. E avukat arkadaşlarda haklı bu krizde o kadar iş varki nasıl zaman bulupta sitede cevap yazsınlar. Kolay gelsin.
Cevap: İcra takibi nasıl yapılır
bir avukata gidiceksin.durumu anlatacaksın.oda ihtiyati haciz kararı çıkartıcak yani evrak gitmeden haczi koyacak.
Televizyonda bangır bangır reklam veren, en reytingli tv dizilerine baş finansör olan hatta İstanbulun futbol sahasına sponsor olarak adını veren en bildik yapı şirketlerinden birinden 1+1 ev almak için sözleşme imzaladım. birde 19.000 ve 50.000 tl.lik senet...
15 ocak 2011 de ilk senedimi ödedim. Sözde dairem ağustos 2011de teslim olacak, 30 ağustos 2011 vedeli senedim de banka kredisi ile ödeyecektim.
Ancak konut projesi ile Esenyurt belediyesi arasında sorun çıktı ve daireler zamanında teslim edilmedi, hala da bitmedi.
Yapı şirketi yetkilileri yönetim kurulunda karar almış, parası olanlar 50000 tl.yi ödesin, parası olmayanlara da %10 sus payı verelim. ödedikleri senetleri 1,5 ay sonra %10 faiziyle(yani 30 eylülde) ödeyelim demişler. Çünkü binaların %70 oranında bitmemiş olduğundan kredilendirilebilir niteliği yok...
Her neyse; 15 ağustosta gittim noterden karşılıklı sözleşme feshi sözleşmesi imzaladım. Elime 20900 tl.lik 30 eylül vadeli senet verdiler.
Vadesinde tahsili için bankaya hesabıma yatırdım senedi. Vade sonundan 2 gün sonra bankaca, senet yapı şirketi tarafından bana ödenmediği için protesto edildi.
Firma yetkilileriyle telefonla ulaşamadım neyseki 3-5 gün sonra beni arayıp 12 ekime kadar süre tanıyın ödeyeceğiz dediler.
Şimdi ben ödenmeyen senedi bu yapı şirketinden nasıl tahsil edeceğim. Yapı şirketinin merkezi Ataşehir-istanbulda, bir diğer bölümü de (satış ofisi) Beylikdüzünde (Esenyurt).
Hangi icra dairesine başvurmam gerekecek,
Avukat tutmam gerekebilir mi?
Özellikle icra davalarında usul yönünden dosyanın reddi sözkonusu olabiliyormuş?
Yol göstermenizi önemle rica ederim.
Ayrıca 30 ağustos vadeli ödemediğim 50000 tl.lik senedi bankadan tarafımıza dönmedi diyerek hala tarafıma göndermediler.
Bununla ilgili noterden bir ihtarname falan çeksem işe yarar mı acaba?
Lütfen sayın avukat üyeler, kıdemli üyeler bu konuda beni aydınlatırmısınız