Apartman Yöneticiliğinden Nasıl İstifa Edilir?
Merhabalar,
Yeni kurulan 2 Blok'dan oluşan bir sitede genel kurul yapıldı. Bir kişi B Blok yönetimine, ben de A blok yönetici olarak seçildim. Fakat karar defterine B blok yöneticisi aynı zamanda site yöneticisi olarak yazılmış ve defterde benim adım hiç geçmiyor. Ayrıca defter henüz noterden de onaylatılmamış.
Ben B blok yöneticisinin yaptığı uygulamalardan memnun değilim. Bu kişiyle anlaşamayacağımı anladım ve istifa etmek istiyorum.
Şimdi benim adım karar defterinde geçmiyor. Fakat apartman malikleri beni biliyor.
1. Bu durumda benim nasıl istifa etmem gerekir?
2. B blok yöneticisinin yaptığı faaliyetlerden sorumlu oluyor muyum?
3. Olağan üstü kurulu toplayabilir miyim?
Teşekkürler
Re: Apartman Yöneticiliğinden nasıl istifa edilir ?
Alıntı:
pinokyo34 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Yeni kurulan 2 Blok'dan oluşan bir sitede genel kurul yapıldı. Bir kişi B Blok yönetimine, ben de A blok yönetici olarak seçildim. Fakat karar defterine B blok yöneticisi aynı zamanda site yöneticisi olarak yazılmış ve defterde benim adım hiç geçmiyor. Ayrıca defter henüz noterden de onaylatılmamış.
Ben B blok yöneticisinin yaptığı uygulamalardan memnun değilim. Bu kişiyle anlaşamayacağımı anladım ve istifa etmek istiyorum.
Şimdi benim adım karar defterinde geçmiyor. Fakat apartman malikleri beni biliyor.
2. B blok yöneticisinin yaptığı faaliyetlerden sorumlu oluyor muyum?
3. Olağan üstü kurulu toplayabilir miyim?
Teşekkürler
Merhaba,
Arkadaşlar hayret bu siteler nasıl yönetiliyor, neye göre karar alıyorlar, yoksa her sitenin ayrı bir KMK'sı mı var. Blok yöneticileri olabilir, ancak genel kurulun birde site yöneticisi seçmesi gerekir. Blok yöneticilerini o blokta oturanlar şeçer. Siteyi ise tüm malikler. Ayrıca karar defterinde kat malikleirnin imzası yoksa bir anlam taşımaz ve kimseyi bağlamaz. Şayet istifa etmek istiyorsanız, blok kat malikleri genel kuruluna istifanızı sunun ve ibranızı isteyin.
Saygılar
Alıntı:
f_doruk rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Arkadaşlar hayret bu siteler nasıl yönetiliyor, neye göre karar alıyorlar, yoksa her sitenin ayrı bir KMK'sı mı var. Blok yöneticileri olabilir, ancak genel kurulun birde site yöneticisi seçmesi gerekir. Blok yöneticilerini o blokta oturanlar şeçer. Siteyi ise tüm malikler. Ayrıca karar defterinde kat malikleirnin imzası yoksa bir anlam taşımaz ve kimseyi bağlamaz. Şayet istifa etmek istiyorsanız, blok kat malikleri genel kuruluna istifanızı sunun ve ibranızı isteyin.
Saygılar
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Yalnız aydınlatmam gereken bir konu daha var.
Ben genel kurulda A bloğu için oy çokluğuyla seçildim. Yani A blok malikleri beni seçmedi. Ayrıca her bloğa ait kat malikleri kurulu yok. Ben istifamı mevcut site yöneticisine verdim fakat o da ibraz etmiyor ve etmeyecem diyor. Çünkü yaptığı icraatleri tasvip etmiyorum ve ortak da olmak istemiyorum.
Ben site girişine istifa ettiğime dair bir duyuru assam yeterli olur mu? Yoksa noterden istifa ettiğime dair ihtarname mi çekmem gerekiyor?
Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
lütfen yardım.
Alıntı:
Merhabalar,
.
Teşekkürler
Hukukçu değilim ama mantıken anladığım, siz şifaen yönetici olmuşsunuz. Ya da belgeye dayanmadan, kendi kendinize.. Bence hiç birşey yapmanız gerekmiyor ve sorumluluğunuz da yok. "Benim yönetici olduğumu ispat edin" demeniz yeterli sıyrılmak için. Tabii benimkisi sadece bir yorum.
Alıntı:
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Yalnız aydınlatmam gereken bir konu daha var.
Ben genel kurulda A bloğu için oy çokluğuyla seçildim. Yani A blok malikleri beni seçmedi. Ayrıca her bloğa ait kat malikleri kurulu yok. Ben istifamı mevcut site yöneticisine verdim fakat o da ibraz etmiyor ve etmeyecem diyor. Çünkü yaptığı icraatleri tasvip etmiyorum ve ortak da olmak istemiyorum.
Ben site girişine istifa ettiğime dair bir duyuru assam yeterli olur mu? Yoksa noterden istifa ettiğime dair ihtarname mi çekmem gerekiyor?
Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
lütfen yardım.
Merhaba,
Kendiniz sıkıntıya sokmayınız. A blok yöneticisi olduğunuza göre, A blok sakinlerini olağansütü toplantıya çağırın. Toplantı sebebi istifanız olsun. A blok kuruluna istifanızı sunun, sizi ister ibra etsinler ister etmesinler önemli değil. Şayet bir kusurunuz yoksa sorumlu tutulamazsınız. İçiniz rahat olsun. Bir sorun varsa, site yöneticisi olan düşünsün. Siz istifanızı siteye değil sadece a bloğa varmekle yükümlüsünüz.
Saygılarımla