Ev Sahibim 1 Yıllık Kirayı İstiyor!
İyi Günler....
15.02.2008 tarihinde oturduğum eve kiraya çıktım...Sözleşme yapmadık 500 YTL depozito verdim ve 500 YTL kiraya anlaştık...10 gün önce ev sahibi kirayı 600 YTL yapacağını söyledi ben de çıkacağımı söyleyip ev aramaya başladım bu arada banka kredi ile ev satın aldım...
Şimdi ev sahibi evden çıksam bile 1 yıllık ev kirasını benden istiyor ayrıca depozitomu hiç verme niyetinde değil....
Benden 1 yıllık ev kirasını alabilir mi?Ayrıca ben depozitomu alabilir miyim?Sizce ne yapmalıyım?(bu arada sözleşme hiç yapmadık)
Teşekkürler....
Re: Ev Sahibim 1 Yıllık Kirayı İstiyor!
Alıntı:
erkincem rumuzlu üyeden alıntı
İyi Günler....
15.02.2008 tarihinde oturduğum eve kiraya çıktım...Sözleşme yapmadık 500 YTL depozito verdim ve 500 YTL kiraya anlaştık...10 gün önce ev sahibi kirayı 600 YTL yapacağını söyledi ben de çıkacağımı söyleyip ev aramaya başladım bu arada banka kredi ile ev satın aldım...
Şimdi ev sahibi evden çıksam bile 1 yıllık ev kirasını benden istiyor ayrıca depozitomu hiç verme niyetinde değil....
Benden 1 yıllık ev kirasını alabilir mi?Ayrıca ben depozitomu alabilir miyim?Sizce ne yapmalıyım?(bu arada sözleşme hiç yapmadık)
Teşekkürler....
Nerde 1 yıllık kira alacakmış,birde 500 den 600 e nasıl cıkarıyormuş kirayı senin ev sahibi yanmışta haberi yok galba. sana birşey yapamaz o hicte kafanı yorma.
Kafanıza takmasanız da, ev sahibine noter kanalıyla acil olarak sözleşmeyi yenilemeyeceğinizi,kira dönemi sonunda tahliye edeceğinizi bildirin.
noter aracılığıyla sözleşmeyi yenilemiyeceğimi nasıl bildireceğim ki ortada sözleşme yok zaten...herhangi bir kontrat imzalamadık....Yinede noterden yollayabilir miyiz....
Alıntı:
noter aracılığıyla sözleşmeyi yenilemiyeceğimi nasıl bildireceğim ki ortada sözleşme yok zaten...herhangi bir kontrat imzalamadık....Yinede noterden yollayabilir miyiz....
Herhangi bir yazılı sözleşmeniz yoksa verdiğiniz depozito miktarını nasıl ispatlayacaksınız?
Ben en sonunda depozitodan vazgeçeceğim bu gidişle ama artı benden birde 1 yıllık kirayı istemesi ve alabilmesi mümkün olur mu?
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Herhangi bir yazılı sözleşmeniz yoksa verdiğiniz depozito miktarını nasıl ispatlayacaksınız?
Depositodan vaz gececek veya enson kirayı takıp gidecek başka kurtarma şansı yok.
Kirayı ödememe gibi şansım yok çünkü ben kirayı zaten peşin ödüyordum...15 şubatta taşınacağım için kirayı da peşinen vermiş b ulunmaktayım...Ayrıca öğretmenim okulumu falan da biliyor.. Gelirde orada bir rezillik çıkarsın istemem...Gerçi kendiside Hacı eğer o da depozitomu vermeme gibi bi davranışta bulunursa bende camiye gidip cemaatin içöinde kendisine söyleyeceğim iki çift laf olacak....Hiç utanmadan 600 YTL istedi taşınmaya kalkıncada yine utanıp sıkılmadan 1 yıllık kiramı isterim dedi...Adam da üst katımda oturuyor...Yani herşey sorun....
Alıntı:
Sayın erkincem,
15 Şubat 2008'de evi kiraladığınıza göre vakit geçirmeden evi kiraladığınız tarihi belirtir bir noter ihtarı ev sahibinize çekerek kira akdini yenilemeyeceğinizi,evi teslim aldığınız şekliyle tam,eksiksiz teslim edeceğinizi belirtin ve depozitonuzu da tahliyeden sonra istediğinizide yazın.Kira kontratının yazılı olma zorunluluğu yoktur.Ama şahitler veya su,elektrik faturaları aracılığıyla orada belirttiğiniz tarihten beri kiracı olduğunuzu ispatlayabilir.Mecuru tahliye etmeyi isteyen sizsiniz ve yasal olarak bunu 15 gün önceden ev sahibinize iletmek zorundasınız.Şubatın 15 ini geçirirseniz temerrüde düşüp önümüzdeki yılın akdinide kabul etmiş sayılırsınız.
O zaman sizden 1 yıllık kira talep hakkı doğar.Uygulamada ise siz evi boşalttıktan sonra kiraya verileceği makul süre kadar ki kirayı alabilir.Bu da haki takdirine göre 2 aylık kirada olabilir,5 aylıkta.
Hakim takdirine göre olacaktı,düzeltir,özür dilerim.