Re: Avukatı şikayet mercii
çok güzel, avukat arkadaşlar meslekdaşlarına sahip çıkıyor ama burada konuşulan bütün avukatlar değil ismi belli olan tek bir avukattır. madem inanmadınız bazı şeyleri açıklayalım. ben kendisine ticari bir alış verişte büyük miktar bir para kaptırdım çok eskiden tanıdığım birisi olması nedeniyle borcunu ödemek için maddi gücü olmadığını davalarıma bakarak yardımcı olabileceğini söyledi. burada insanlığı yine ben yaptım hakkında icra takibatı yapmak yerine teklifini kabul ettim. ayrıca söylediğiniz gibi davalar başka yerlerde 3-5 ay ertelenebilir ama burada 1 ayı geçtiği görülmemiştir. elbetteki bütün avukat arkadaşları suçlama hakkımız yok ama müvekkilini satan çok avukat gördük biz. sizde hemen karşınızdakini suçlamak yerine her meslekte olduğu gibi bu camiada da böyleleri olabilir derseniz daha uygun olur. son bir örnek icra takibatı yaptığı kişiden icrayı uzatmak için fazladan bir miktar para isteyen yine bu avukat ayrıca başka bir şahsa icradan kurtulmanın sırlarını bu işin kaçamak yollarını anlatan yine bu avukat. savunduğunuz avukat karakteri bu ise buyrun devam edin. allah millete yardımcı olsun.
Alıntı:
peron rumuzlu üyeden alıntı
avukatımla ilgili bir sorum var ama avukat avukat arkadaşlar bu soruya yanıt verirlermi bilemiyorum. yinede sormak isterim. avukatıma icra takibatı yapmak üzere müşteri senetlerimi verdim masraflarını falan yatırdım avukatım senetleri icraya koymadan müşterilerimi sıkıştırmak suretiyle paraları almış bana haber dahi vermedi. tesadüfen bir müşteriden para isteyince bu durum ortaya çıktı. avukatıma bu durumu sorunca paraları aldığını kabul etti ama harcadığı için daha sonra ödeyeceğini söyledi fakat hala paramı alamadım. bu durumu şikayet edebileceğim merci mahkeme mi yoksa baro mudur bu konuda yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkür ederim.
C.savcılığına ve baroya şikayet dilekcesi ile şikayetinizi yapın tanık olarakta alacaklılarınızı avukata parayı ödiyenleri göstere bilirsiniz.
Alıntı:
peron rumuzlu üyeden alıntı
müvekkilini satan çok avukat gördük biz.
Bu cümlenizde fazla ileri gitmişsiniz.
Vekillik - müvekkillik her şeyden önce güven ilişkisine dayanır. Avukat, devlet garantisi altında mesleğini sürdürür ve bu yüzden serbest meslek olduğu gibi aynı zamanda kamusal yönü mevcuttur.
Nerede yazdığınıza ve nasıl yazacağınıza dikkat edin.