İhtiyati haciz zımnında ihtiyati tedbir kararı

Sayın üyeler,
Açacağım bir işçi alacağı davasında davalı işveren borca batık olduğundan bir takım menkulleri üzerine ihtiyati tedbir kararı alma talebi ile mahkemeye başvurduğumda talebim kabul görmedi. Ancak bu tip ihtiyati tedbir kararlarının 'İhtiyati Haciz Zımnında İhtiyati Tedbir' ibaresi ile birtakım İş Mahkemeleri tarafından verilebildiğini öğrendim. Buna ilişkin Yargıtay Kararlarının da olduğunu tespit etmeme rağmen sözkonusu kararlara ulaşamadım. 'İhtiyati Haciz Zımnında İhtiyati Tedbir' yolu ile İş Mahkemelerinden tedbir kararı alabilmiş meslektaşlarımızın ya da bu konuya ilişkin Yargıtay Kararlarına sahip meslektaşlarımın bilgisine ve deneyimlerine başvurmak isterim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Re: İhtiyati haciz zımnında ihtiyati tedbir kararı

İhtiyati haciz hükmünde ihtiyati tedbir kavramı esasen Yargıtay'ın uygulamada karşılaşılan kötüniyetli uygulamaları önlemek amacıyla getirdiği bir kavramdır. Teknik anlamda normal bir ihtiyati tedbirden farkı yoktur ancak hacze iştirak bakımından önem teşkil etmektedir. İhtiyati tedbir talebiniz reddedilmiş ise ihtiyati haciz hükmünde ihtiyati tedbir talebiniz de reddedilir diye düşünüyorum.

Cevap: İhtiyati haciz zımnında ihtiyati tedbir kararı

Merhaba avukat bey benim yaralanmadan dolayı 2004 de açılan bir tazminat davam var.karşı tarafın üzerinde bir mal varlığı yoktu ama annesinin üzerinde vardı.annesi 05.12.2007 tarihinde vefat etti.hissesine düşen gayrimenkuluna tedbir istedik ama hakim tarafından alamadık.kendileri güvendiği bir kişiye senetle borçlanmış ve 20.12.2007 tarihinde haciz kaldırmış.bizde 10.07.2009 tarihinde tedbirimizi alabildik sonunda.onlar 15.12.2009 tarihinde yenileme yapmışlar satış istememişler. Bizim dava 28.01.2010 da sonuçlandı ve rakam belli oldu.2 yıl içinde satış istemedikleri için hacizleri düşer mi?benim 10.07.2009tarihli tedbirim öne geçer mi?biz senet iptal davası mı açalım?ilamı alınca rakamı icraya vereceğim.nasıl bir yol izleyeceğim birinci sıraya geçmem için birinci sıraya geçemezsem elime hiç birşey alamayacağım..teşekkür ederim...