İcralık olmak yurtdışı çıkışında sorun yaratır mı?
Merhaba,
Bir kaç ay önce tarafıma gönderilen telsim borcumdan dolayı icra tebligatını aldıktan sonra ilgili avukata borcumu ödeyip ibraname aldım ve avukat da dosyayı işlemden çekeceğini söyledi.
Eğer dosyayı işlemden çekmediyse yurt dışına çıkış konusunda bir sorun yaşar mıyım?
Re: İcralık olmak yurtdışı çıkışında sorun yaratır mı?
Soruma cevap veren olmamış. Konuyu bilenler yanıtlarlarsa çok memnun olurum.
Bir de şunu soracağım. Eğer dosya işlemden çekilmemişse İcra Dairesine gidip avukatın bana verdiği ibranameyi göstersem dosya işlemden kaldırılır mı?
Aynı konuyu ben de merak ediyorum tesadüfen başkası da başlık açmış. İcraya verilmiş olmak yurtdışına çıkışta bir engel midir?
"Son Anayasa Mahkemesi kararı nedeniyle TMSF ve devlet bankaları da artık yurtdışı çıkış yasağı uygulamaya yetkili değiller. Özel bankaların ise hiç bir zaman böyle bir yetkileri olmadı. Anayasa mahkemesi tüm yurtdışı yasağı uygulamalarını iptal etti. Ancak Maliye Bakanlığı bu sefer limiti 100 bin YTL üstüne çıkaran yeni düzenlemeyle yeninden yurtdışı yasaklarını uygulamaya başladı. Buna da dava açılacak (belki de açılmıştır), bu da kazanılacaktır. Ancak burada devletin amacı dava neticelenene kadar tahsilat yapmaktır. Netice itibariyle TMSF dahil devlet bankalarına olan borçlardan dolayı yurtdışı yasağı uygulanmamaktadır."
MehmetMer isimli kullanıcıdan alıntıdır.
Anlaşılan o ki 100 bin TL altındaki borçlar için yurtdışı yasağı uygulanmıyor.