Nafaka ödeyememe ve hapis cezası
Selamlar
Değerli dostlar, eşimden boşanmamızdan sonra bir yıl kadar benden herhangi bir talepte bulunmamıştı. Ama daha sonra çocuk için nafaka talebinde bulundu. Ve uzunca bir mahkeme sürecinden sonra nafaka ödemeye mahkum edildim. Zaten mahkemenin sonlarına doğru işten çıkarılmıştım. Hatta mahkemeyede sunduk. Bir gelirimin olmadığını ve ailemin yanına yerleştiğimi anlattık. Ama yinede nafaka ödemeye mahkum edildim. Ve süreçtende anlaşılacağı gibi ben mahkemenin açıldığı günden itibaren mahkemenin sonuçlandığı güne kadar olan bir rakam ödenmem istendi. Bu parayı ödeyemedim. Ve hakkımda ceza davası açıldı. Sonuç malum 3 ay hapis cezası. Eski eşimle konuşmak istedim kabul etmedi. Ailesinden insanlarla konuşmak istedim olmadı. Ve şimdi Adliyede çalışan bir tanıdığım vasıtasıyla hapis cezam için polise bildirildiğini öğrendim. Ben hala çalışmıyorum. Ve eski eşim bir bankada yönetici konumunda çalışıyor ve çok iyi maaş alıyor. Birde kendi evinde oturuyor. Ama bense polis ne zaman gelip beni bulacak korkusuyla yaşıyorum. Bu cezayı kaldırmanın, durdurmanın bir yolu yokmudur? Yardımlarınıza gerçekten çok ihtiyacım var, şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
Re: Nafaka ödeyememe ve hapis cezası
Alıntı:
aknasip rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar
Değerli dostlar, eşimden boşanmamızdan sonra bir yıl kadar benden herhangi bir talepte bulunmamıştı. Ama daha sonra çocuk için nafaka talebinde bulundu. Ve uzunca bir mahkeme sürecinden sonra nafaka ödemeye mahkum edildim. Zaten mahkemenin sonlarına doğru işten çıkarılmıştım. Hatta mahkemeyede sunduk. Bir gelirimin olmadığını ve ailemin yanına yerleştiğimi anlattık. Ama yinede nafaka ödemeye mahkum edildim. Ve süreçtende anlaşılacağı gibi ben mahkemenin açıldığı günden itibaren mahkemenin sonuçlandığı güne kadar olan bir rakam ödenmem istendi. Bu parayı ödeyemedim. Ve hakkımda ceza davası açıldı. Sonuç malum 3 ay hapis cezası. Eski eşimle konuşmak istedim kabul etmedi. Ailesinden insanlarla konuşmak istedim olmadı. Ve şimdi Adliyede çalışan bir tanıdığım vasıtasıyla hapis cezam için polise bildirildiğini öğrendim. Ben hala çalışmıyorum. Ve eski eşim bir bankada yönetici konumunda çalışıyor ve çok iyi maaş alıyor. Birde kendi evinde oturuyor. Ama bense polis ne zaman gelip beni bulacak korkusuyla yaşıyorum. Bu cezayı kaldırmanın, durdurmanın bir yolu yokmudur? Yardımlarınıza gerçekten çok ihtiyacım var, şimdiden herkese çok teşekkür ederim.
Nafaka'yı kaldırmanızın hiç bir yolu yok.3 ay hapis cezası ile tazyik edilseniz bile çıktığınızda bu nafaka'yı ödemek zorundasınız.Bu çocuk ortak çocuğunuz olduğuna göre sizin de çocuğunuza bakma yükümlülüğünüz var; sadece hukuki olarak değil; vicdani olarak da....
Anladığım kadarıyla bir kadın olarak eşiniz çalışıyor; ne kadar iyi kazanırsa kazansın, bu sizin çocuğunuza bakma yükümlülüğünüzü -en azından vicdani olarak- kaldırır mı?
Alıntı:
aknasip rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar
Sadece ölü babalar nafaka ödemez.(bunu hiç unutmıyalım)
Bu konuyla ilgili başka bişi öğrenmek istiyorum.Boşanma gerçekleşene kadar ödenen geçiçi nafaka,boşanma gerçekleştikten sonraki kesinleşen nafakadan yüksekse aradaki fark ne oluyor?
. Ve uzunca bir mahkeme sürecinden sonra nafaka ödemeye mahkum edildim
Bu nafaka olayına ne kadar üzülmüşsünüz... sizi kınıyorum.. birde bu kadar uzun sürede çocuğunuza nafaka ödeyebilecek bir işi bulmaya çalışmamanız bile yeterince garip.(sağlık sorununuz olmadığını varsayarak yazdım)
Herkese yorumları için teşekkür ederim. Herkes haklı olayda ki gelişmeleri bilmediğinizden cevaplar içinde babalık vasıflarına vicdana yüklemişsiniz. Sizlerde haklısınız. Sevgili tontini iş çok fazla aradım ama olmadı tüberküloz geçirmiş birini nedense işe kimse almadı. Zorda olsa iş buldum aldığım para ile nafaka mı ödeyim aileme mi bakayım? Anladığım kadarıyla 3 ay hapis yatayım çünkü ben babayım annenin hiçbir sorunu yokmuş önemli değil. Çünkü ben babayım vicdanım elvermemeli haklısınız
Hepinize teşekkür ederim sağolun
Ben babamı açıkçası hiç görmedim vefasız çıktı 20 küsür yaşımdayım doğduğumda o adamdan nafaka talebinde bulunulduğunda o da sizin gibi işsiz biriymiş ama varlıklı bi ailesi var ancak bana bağlanan nafaka o kadar azmışki avukatımız bile gülmüş annemler fazla üstelememişler avukatımız eğer bir işi olsaymış çatır çatır alacağını söylemiş , keşke iyi bir nafaka bağlansaydıda annemlere yük olmasaydım eğer o adam bir gün karşıma çıkarsa geçmişe dönüp bakıp yüzüne tükürmekten başka bişey istemiyorum ...
Alıntı:
Domingo rumuzlu üyeden alıntı
Ben babamı açıkçası hiç görmedim vefasız çıktı 20 küsür yaşımdayım doğduğumda o adamdan nafaka talebinde bulunulduğunda o da sizin gibi işsiz biriymiş ama varlıklı bi ailesi var ancak bana bağlanan nafaka o kadar azmışki avukatımız bile gülmüş annemler fazla üstelememişler avukatımız eğer bir işi olsaymış çatır çatır alacağını söylemiş , keşke iyi bir nafaka bağlansaydıda annemlere yük olmasaydım eğer o adam bir gün karşıma çıkarsa geçmişe dönüp bakıp yüzüne tükürmekten başka bişey istemiyorum ...
O zaman Seda Sayan'ın programına başvurun.O size babanızı bulur sizde yüzüne tükürürsünüz.
Arkadaşlar ya burası hukuk paylaşım sitesi duygu paylaşımları için lütfen televizyon programlarına başvurun.