İstifa etme ve kötü niyetle karşılaşma hk.
Arkadaşlar merhabalar. 3 yıldır çalışmakta bulunduğum firmadan istifa ettim ve ihbar öneline uygun olarak ayrılmayı beklemekteyim. Fakat olanca iyi niyetime rağmen sürekli baskı altında tutuluyorum. Günlük 2 saatlik iş arama iznim zorla kullandırılarak tekrar mesaiye çağırılıyorum. Bu sadece bunlardan birisi.
Kıdem tazminatımı bırakarak işten ayrılmama ve 6 haftalık ihbar önelime uymama rağmen iyi niyetim suistimal edilmekte diye düşünüyorum. Sizlere sorum ise şu olacaktı. Geriye dönük haklarımızın talep edilmesi mümkün müdür?
Şöyleki; 2008 senesi hiç zamanındiçerisinde maaşlarımızı a alamadık. Sürekli 2 aya varan sarkmalar yaşandı ve biz buna rağmen firmaya olan sadakatimizden ötürü işimize devam ettik. Özel nedenlerden dolayı istifa etmiş olduğumu belirtir dilekçem sonucunda ihbar önelimi kullanıyorum fakat ben firmamın geçmişe dönük uygulamarını gerekçe göstererek kıdem tazminatımı talep edebilirmiyim?
İlgi ve anlayışınız için teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum.
Re: İstifa etme ve kötü niyetle karşılaşma hk.
Değerli hukukseverler, merhabalar. Öyle yada böyle bunca sıkıntının ardından ihbar önelimin sonuna gelmiş bulunmaktayım.
6 haftalık ihbar önelimde günlük 2 saatlik iş arama izinlerimi toplu olarak bu sürenin sonunda kullanacak ve 11 Şubat günü iş yerimden ayrılacağım. Toplu hak edişlerimin (2 dönemlik yıllık ücretli izinlerim ve 21 günlük çalışma ücretim) tarafıma 3 hafta sonra (Bir sonraki normal maaş ödeme günü) yapılacağı sözlü olarak bildirildi fakat ben bunu kabul etmek istemiyorum.
Dil eğitimi amacıyla yurtdışına çıkış yapacağım için alacaklarıma gereksinim duymaktayım. Firmanın bildirdiği tarihte Ülkemizde olamayacağım için bu tutarı alabilmem mümkün değil. Tüm hakedişlerimin firmadan ayrıldığım gün tarafıma ödenmesi yasal olarak zorunlu değilmidir ?
Firmanın ödeme gücü var fakat kötü niyetli yaklaşımlarına bir yenisini daha eklemek düşüncesindeler. Bu konuda yasal olarak yapabileceğim neler var acaba ? Değerli yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim. Teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum.