Konut hakkı için TOKİ ye yatırılan 2.500.000 TL
Merhaba;
1991 yılında yatırılan 2.500.000TL yi TOKİ TÜFE'ye göre hesaplayarak 2008 yılında 2.132,22YTL olarak ödemeyi vaad ediyor. Tüfeye göre hesaplanırsa çok farklı rakamlar çıkıyor, danıştığım finansçılara göre. Bu durum için ne yapmam gerekiyor ?
Toki'yi dava etmek istiyorum. Hakkımızı yedikleri ap açık ortada.
1991'de yatırılan 2.500.000 TL (TOKI)
Merhaba;
1991 yılında yatırılan 2.500.000TL yi TOKİ TÜFE'ye göre hesaplayarak 2008 yılında 2.132,22YTL olarak ödemeyi vaad ediyor. Tüfeye göre hesaplanırsa çok farklı rakamlar çıkıyor, danıştığım finansçılara göre. Bu durum için ne yapmam gerekiyor ?
Toki'yi dava etmek istiyorum. Hakkımızı yedikleri ap açık ortada.
Re: Konut hakkı için TOKİ ye yatırılan 2.500.000 TL
1991 yılında tokiye para yatırırken imzaladığınız sözleşmeyi bulup okursanız sorunuzun cevabını bulucaksınızdır.
Göçmen Evleri Hak edemeyenlere geri ödeme
Merhaba Arkadaşlar;
http://www.toki.gov.tr/page.asp?ID=33
şu adresteki bilgiyi okuyabilir misiniz ?
Örnek; 1991 yılının HAZİRAN ayında yatırılan 2.500.000.-TL(İkimilyonbeşyüzbin)’nin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile genişletildiğinde (Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığının verilerine göre) 2008 yılının ARALIK ayı itibariyle 2.132,22.-YTL (İkibinyüzotuziki YTL yirmiiki kuruş) rakamına ulaştığı hesaplanmıştır. Bu rakam paranın yatırıldığı tarih ve ödeneceği tarihe göre açıklanan TÜFE oranına göre değişiklik gösterebilecektir.
Yukarıdaki kısa bir özeti.
Yani göçmenler 1991 de 2.500.000 ytl yatırmış şimdi konut kazanamayanlara 2.132 ytl geri veriyorlar...
Buna itiraz etmemizde bir anlam var mı ?
Itiraz edersek davayı kazanabilir miyiz ?
Dava etmek için ne gerekli ?
teşekkür ederim..
Merhaba Murat Bey;
Öncelikle cevap yazdığınız için teşekkür ederim.
Ancak üstü kapalı bir cevap olmuş. Bu sözleşmeyi imzalayanlar annem veya babam ben sadece tokinin sitesindeki açıklamayı okudum ve bana çok saçma geldi.
Eğer o sözleşme metninde yazan şeyi bana iletebilirseniz çok sevinirim. Ayrıca 2.500.000TL'ye yaklaşık 20 yıl sonra yaklaşık 2.500YTL ödenmesine o anlaşmayı imzalamış olmamıza rağmen itiraz edemez miyiz ? Böyle bir dava açmamızda hiç bir anlam yok mudur ?
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Not: Ailem ile yaşamıyorum. Onlar uzakta yaşıyor. Sözleşmeyi o yüzden okuyamıyorum.
Merhaba Arkadaşlar;
http://www.toki.gov.tr/page.asp?ID=33
şu adresteki bilgiyi okuyabilir misiniz ?
Örnek; 1991 yılının HAZİRAN ayında yatırılan 2.500.000.-TL(İkimilyonbeşyüzbin)’nin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile genişletildiğinde (Başbakanlık Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığının verilerine göre) 2008 yılının ARALIK ayı itibariyle 2.132,22.-YTL (İkibinyüzotuziki YTL yirmiiki kuruş) rakamına ulaştığı hesaplanmıştır. Bu rakam paranın yatırıldığı tarih ve ödeneceği tarihe göre açıklanan TÜFE oranına göre değişiklik gösterebilecektir.
Yukarıdaki kısa bir özeti.
Yani göçmenler 1991 de 2.500.000 ytl yatırmış şimdi konut kazanamayanlara 2.132 ytl geri veriyorlar...
Buna itiraz etmemizde bir anlam var mı ?
Itiraz edersek davayı kazanabilir miyiz ?
Dava etmek için ne gerekli ?
teşekkür ederim..