-
Prim Ödeme
Siz saygı değerli hocalarım hepinizi saygıyla selamlarım..Bir otomotiv yedek parça fabrikasında kalıpçı olarak çalısıyorum.İşim ağır ve riskli (Bedenen)..İşe 05 Temmuz 2008 Tarihinde CNC operatoru olarak başladım ve sonradan Kalıphane depertmanı altına alındım.Bu konu ile ilgili bir sorunum yoktur.Ancak çalıstıgım sektor ağır sanayii.Maasım 1000 TL.ancak bugun farkına vardım yatan SSK prim odemem 705 TL..Buna istinaden su an canım çok sıkıldı ve işten soğudum.Siz saygı değer hocalarım benim bu konu hakkında ne yapmam gerekir.Çalıstıgım sektorde ölüm,sakat kalma ve her türlü kaza riski vardır.Tonlarca ağırlıktaki kalıplarla çalısıyoruz.Benim istedigim hakkım değilmi ben çalmıyorum ben kurusu kurusuna helal para ile çalısıyorum sabah 8 de iş bası.ümraniyeden izmit darıca'ya gidiyorum (servis var) yazık gunah değilmi 23 yasındayım ellerim çapak içinde bel ağrısı çekiyorum..Çalmıyorum çalısıyorum peki neden benden çalıyorlar sevgili hocalarım lütfen şu saatten sonra çalıssam bile ben hainlik yapmıs olurum istekli ve hakkımla çalısmıs olmam.Ben arta kalan bir para istemiyorum çalıstıgım sürece eksik yatan primlerin ücretinide istemiyorum tazminatta istemiyorum kıdemde istemiyorum.Sadece bizim gibi gençler mesleği edinen ve değer vermeyen işverenler hakkında işlem yaptırmak istiyorum.Akşama kadar çakiç sallayıp demir tozları içinde çalısmayı,ayagıma kalıp düşücek parmagım tezgahta kopacak Pres makınasında kollarım basılacak ama mesleğimi seviyorum devam ettirmek istiyorum..bende bilirim 1000 değilde 900'e şöförlük yapmasını yada yada aynı maasa temiz iş çok..Bunumu hak ediyoruz hocalarım siz soyleyin.Zoruma gidiyor yapılanlar kusura bakmayın özür dilerim.Sizden bana yol gostermenizi rica eder herkese iyi formlar dilerim.
-
Re: Prim Ödeme
Gerçek aldığınız ücreti belgeyle ıspatlayabiliyorsanız bölge çalışma müdürlüğü ve SGK ya şikayette bulunabilirsiniz.
-
Re: Prim Ödeme