Vefat Eden Babamın Kredi Kartı Borcu
Öncelikle böyle bi sitenin internet ağında olmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Babam Ocak-2009 Tarihinde vefat etti ve 2 bankaya ait 2 kredi kartına borcu var.Ölüme karşı bankaların sigorta yaptıklarını öğrendim bugüne kadar bankalar konuyla ilgili bilgi vermekten kaçındılar Yardımcı olabilirseniz sevinirim
Re: Vefat eden Babamın Kredi Kartı borcu
Bankaların, kredi kartı verdikleri kişiler için, ölüm nedeniyle alacaklarını tahsil edememe riskine karşı sigorta yaptırdıklarını okulda sigorta hukuku dersinde öğrenmiştim. Daha detaylı olarak incelemedim ancak sigorta hukukunun temel prensibi gereği olması gereken, ölüm gerçekleştiği için bankanın sigorta ettirdiği miktar üzerinden alacağını sigorta şirketindenalması, sigortalayan şirketin de bankanın halefi olarak size başvurmasıdır.
Sonuç olarak şahsi kanaatim, banka bu sigortayı yaptırmış ve sigorta şirketinden alacağını tahsil etmiş olsa bile, mirası reddetmediğiniz müddetçe babanızın bu borçlarından dolayı bankaya (ya da sigorta şirketine) karşı sorumlu olacağınız yönündedir.
Genelde bankalar kredi kartınan daha ziyade tüketici kredisi ve konut kredisi verdikleri şahışlar için hayat sigortası yapmaktadırlar, sizin rahmetli babanızın durumuyla ilgili banka yetkilisi ile görüşüp bilgi almanız en iyisi olacaktır.
iyi günler...
yeni üye olduğum için nereden soru soracagımı anlayamadım,yanıtladan giriş yaptım..
babamı 3,5 yıl önce kaybettik,4 bankaya kredi kartı borcu vardı.ve bankalardan biri bizi buldu.zaman kazanmak adına itiraz ettik akabinde banka avukatıda itirazın iptali davası açtı.mahkeme geçtiğimiz salı günü yapıldı fakat mahkemeye katılmadığımızdan sonuçtanda henüz haberdar değiliz.sizden öğrenmek istediğim sonuç ne olur?
ayrıca,dedemden kalan fakat şuan babaannem ve amcamın içinde yaşadığı bir ev var.müteahhide verilip karşılığında daire alma şansımız olduğu için reddi miras açmadık.fakat bu korku ve sıkıntıyla yaşamamızda tahmin edersinizki çok zor...tam emin olmamakla birlikte eski medeni kanunun 555, maddesinin amir hükümleri gereğince zaman geçmiş olsa dahi reddi miras açma şansımızın olduğunu duyduk,sizcede bu mümkünmüdür?
ben evlendim,ablam devlet memuru.benim evime_ki eşyaları eşim ve ailesi aldı,yada ablamın maaşına haciz gelmesi sözkonusu olabilirmi?
yada avukatla anlaşma yoluna gidilip sadece anaparayı ödeme şansımız olabilirmi,asıl borç 2,5milyarken 12 milyar gibi bir rakama ulaşmış çünkü.
cevabınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum...
Bilgi vermekten kaçınan bankaya noterden veya iadeli taahhütlü mektup ile sorun bir örneğini de BDDK ya gönderin