Yanlış eve haciz ve sahte senet
Merhabalar 2008 haziran ayında eşimin 3 yıl önce baba evinden ayrılan ablasının bir mazaya olan borcu nedeniyle evimize haciz yapıldı. Kendisiyle hiçbir alakamız yok baba evinden ayrılalı 3 yıl oldu. Asıl senette adres tamamen farklı. Maza sahibi borçluyu bulamayınca babasının evinin adresini yazarak sahte senet yapmış. İcra memurları defalarca babasını uyarmışlar tebligat yapmaya çalışmışlar ama babası almamış.Haciz memurlarıda babasının evi diye yanlışlıkla benim evime girmişler. o sırada evde olan8 yaşındaki oğluma N.Ş. annenmi diye sormuşlar. Malesef asıl borçluyla benim ismim aynı olduğundan çocukta evet demiş. Sonra dedesine haber vermiş ve engel olmaya çalışmışlar. Bütün bu olanlar tutanakta yazıyor. Borçlunun babasıyla aynı binada oturuyoruz. Borçlu evli değildir ve çocuğu yoktur ama tutanakta çocuğuna soruldu diye yazıyor.Bizde olay neticesinde mahkemeye verdik. Avukat tuttuk. İlk mahkeme oldu ve borçluya ulaşılması için ertelendi. Olayda hiçbir ilgim olmadığı halde tamamen mağdur olan benim.
Size sorum
1- Bu durum karşısında borçlunun babası savcılığa veya başka bir resmi merciye başvurup itiraz etseydi bütün bunların yaşanması engellenirmiydi?
2- Borçlunun herhangi bir yerde ikametgahı yok. Hep aldırmış.O nedenle tebligat yapılamıyor. Elden tebligat yapılacak. Bunun içinde mahkemeye gelmesi gerekiyor. Gelip borç benim diye kabul ederse veya gelmesse durum bizim için ne olur?
3-Borçlu 3 yıl önce ayrıldığı baba evinde geri döndü ama bunu benim söleme şansım yok mahkemede. Sölersem çok kötü şeyler yaşarım. Ne yapmalıyım?
4-Bu mahkemeyi kazanabilirmiyiz. Dedikleri gibi çokmu uzun zaman alır.Bu durumda benim nasıl bir yol izlemem gerekir.?
5- Avukat eşime asıl borçlu tebligatı imzaladıktan sonra. İtiraz edip mahkemeye başvurabileceğini sölemiş. Göya ben bu borcu ödedim diyip ödemediği borçtan aklanabilirmiş. Asıl ve sahte senet mazada bu mümkünmü. Buna engel olmak için ne yapılmalıdır?
Özür dilerim fazla özel konuştum sanırım ama insiyatifinize sığınıyorum.Bütün bunları avukatla konuşmam gerekir ama Avukatada, Bu aileyede güvenmiyorum. Hayatım alt üst oldu.maddi manevi büyük zarara uğradım. Az kalsın yuvam dağılıyodu bu yüzden.Değerli bilgileriniz için şimdiden çok teşşekkür ederim.
Re: Yanlış eve haciz ve sahte senet
allah kolaylık versın ama bu sıteden cevap beklersen cok beklersın dostum ben 1 haftadır beklıom:)))
Alıntı:
iss79 rumuzlu üyeden alıntı
allah kolaylık versın ama bu sıteden cevap beklersen cok beklersın dostum ben 1 haftadır beklıom:)))
Aslında çokda acil ihtiyacım var cevap vercek birine. Mahkeme yarın ve ben çok huzursuzum. Yardımcı olacak kimse yokmu?
Neden avukatınıza güvenmiyorsunuz bunu anlamış değilim.Sonuçta hukuk fakültesini okuyup avukatlığa adım atan bir insan mutlaka sorununuza yardımcı olacaktır.Biraz daha ayrıntılı olarak avukatınıza neden güvenmediğinizi açıklarsanız biz de size daha fazla yardımcı olacağız.:)
Alıntı:
iss79 rumuzlu üyeden alıntı
O zaman beklemeyin; site kuralları gereği bu site'de cevap verme zorunluluğu yok.Site gönüllülük esası üzerine kurulmuş ve hiç bir şekilde üyelerinden maddi menfaati olmayan bir site. Bu sitenin yaklaşık 115.000 üyesi var.Günde binlerce soru soruluyor. Bu kadar iş yoğunluğu içinde olan avukatların binlerce soruya cevap vermesi ise hem olası değil hem de zorunlulukları yok.Hukuki sorunlarınız varsa; avukatınızdan profesyonel yardım alın!
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Neden avukatınıza güvenmiyorsunuz bunu anlamış değilim.Sonuçta hukuk fakültesini okuyup avukatlığa adım atan bir insan mutlaka sorununuza yardımcı olacaktır.Biraz daha ayrıntılı olarak avukatınıza neden güvenmediğinizi açıklarsanız biz de size daha fazla yardımcı olacağız.:)
Teşekkürler. Zamanınızı aldım
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkürler.Zamanınızı aldım