İnternet Uzerinden IP teŞhisi
Merhabalar ,
Ben online olarak bir oyun oynuyorum oynadigim oyunda kullandigim karakterim BAN yedi yani kapatildi gerekcesi ise IP girislerimin farkli IP ler uzerinde olmasindan dolayidir ve gerekceside karakter paylasimidir. Karakter paylasimi denilen sey benim karakterimin benim haricimde hic kimsenin girmemesidir.Ancak IP lerim farkli yerlerden girildigiden oturu bana karakter paylasimi yapildi ve ban yedim sormak istedigim oncelikli sey
Savcilik , mahkeme vs.. karari olmadan benim IP lerimi nasil kontrol ederler ve bu hukuki yoldan bi cozumu varmidir.
2. olarak ben oyun kuralarini okudum ve bana mutlak suretle ayni IP lerden girilecegini soylenmemistir boyle bir kural ve madde yoktur.Oyle kafalarina gore IP mi kontrol edebilirlermi ?
iyi gunler dilerim
Re: Internet Uzerinden IP teshisi
bu tarz internetten oynanan oyunların ayarlar menusunde "ip kontrolü yapma veya kaldır" seçeneği mevcuttur. bunun tespitinin yaptırılması gibi durum söz konusu değildir örneğin siz evden 88.233.*.* ip nosu ile giriyorsunuz, işyerinden 78.142.*.* ip nosundan girdiğiniz için sistem bunu otomatik algılıyor ve kurallar gereği sistem sizi yasaklıyor
oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim ancak soyle bir sey var ben oyun yoneticileri ile gorustugumde bana soylenen su siz istanbuldan antalyadan vs. vs.. vs.. bir cok farkli IP den girmissiniz karakter paylasimi yapmissiniz diyorlar hani bende yoneticilerle gorusecegim iste mail attim ve bi sonraki mailimde yazmayi dusundugum su farzi misal iste hukukun su sayili maddesi su fikrasina gore benim IP adreslerimi kontrol etmeniz yasaktir ya karakterimi acin yada hukuki sureci baslatacagim diye birsey dusunuyorum
yasamizda boyle bir kanun varmidir ?
birde sizin dediginiz gibi sistemde IP gorunsun veya gorunmesin diye bir ayarimiz yoktur.
Alıntı:
c.api rumuzlu üyeden alıntı
oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim ancak soyle bir sey var ben oyun yoneticileri ile gorustugumde bana soylenen su siz istanbuldan antalyadan vs. vs.. vs.. bir cok farkli IP den girmissiniz karakter paylasimi yapmissiniz diyorlar hani bende yoneticilerle gorusecegim iste mail attim ve bi sonraki mailimde yazmayi dusundugum su farzi misal iste hukukun su sayili maddesi su fikrasina gore benim IP adreslerimi kontrol etmeniz yasaktir ya karakterimi acin yada hukuki sureci baslatacagim diye birsey dusunuyorum
yasamizda boyle bir kanun varmidir ?
birde sizin dediginiz gibi sistemde IP gorunsun veya gorunmesin diye bir ayarimiz yoktur.
IP adresini kontrol etmeleri yasak değil bu yüzden herhangi bir şey yapamazsın hatta bazı sitelerde örneğin forum sitelerinde ip adresi kontrolü yapılması güvenlik nedeniyle neredeyse zorunludur çünkü foruma yazılan ve suç niteliği taşıyan herhangi bir yazı yazıldığında forum yöneticileri ,yazıyı yazan kişinin ip adresini yetkili yerlere vererek sorumluluktan kurtulabilirler.