Tehdit Edildim Dava Sonuçlandı
Iyi Günler! Ben kamuda Şube Müdürüyüm. Amiri olduğum memur, mesai saatinde, makam odamda dosyasini onaylamadiğim için beni tehdit etti. Bir çok kez "Seni Öldüreceğim. Başina Birşey Gelirse Benden Bilsinler" dedi. Ve şahitlerim de var. Savcılığa şikayet ettim. Mahkeme süreci başladi. Mahkeme sonucu 6 Ay hapis cezasi verildi. Ceza davalının iyi halinden dolayı 6 da 1 oraninda Indirildi. 5 Ay hapis cezasi aldi.
Şimdi bu sonucu temyiz etmeli miyim?
Hakim cezanin alt sınırını uyguladi. Temyiz edersem ilgili kişi daha fazla ceza alir mı? Mahkeme, benim amir olmamı, görevimden dolayi tehdit edildiğimi, mesai saati içerisinde olmasini vs... Göz önünde bulundurmasi gerekmezmiydi. Bütün iyi niyeti davalıdan yana kullandi.
Yardimci Olursaniz Sevinirim..
Re: Tehdit Edildim Dava Sonuçlandı Yardım ACİLL
"Şube Müdürü" kariyerine sahip aydın bir kamu görevlisinden öncelikle yazım kurallarına uymasını bekleriz...
Yasada "Hizmet dışında Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak," şeklinde bir suç bulunduğunu, Şube Müdürü kariyerine sahip kişilerin Türkçe yazım kurallarını bilmemesinin ya da bildiği halde buna dikkat etmemesinin bu suçu oluşturduğunu hatırlatırım...
Re: Tehdit Edildim Dava Sonuçlandı Yardım ACİLL
İmla kurallarina dikkat etmediğim için özür dilerim! Bana sorduğum sorularda neden yardimci olmyorsunuz...